Politika

AK Partili Dağ’dan Özel’e ‘akraba atamaları’ cevabı: ‘Vatandaşı kandırmaya çalışıyor’

AK Partili Dağ, CHP lideri Özel’in akraba atamalarıyla ilgili, “Bir tane böyle atama yok.” sözlerine cevap verdi.

AK Partili Dağ’dan Özel’e ‘akraba atamaları’ cevabı: ‘Vatandaşı kandırmaya çalışıyor’
20-06-2024 15:22

CHP'li ÖZETİ| belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor

GALERİNİN DEVAMI <p>Yerel seçimlerin ardından CHP'li belediyelerde üst düzey akraba atamaları gündemde yerini koruyor. CHP'li başkanların ilk icraatları liyakatsiz bir şekilde akrabalarını <a href=önemli görevlere getirmek oldu. İşte Sarıyer, Eskişehir, Ataşehir, İzmir, Muğla ve daha pek çok CHP'li belediyelerdeki akrabalara iş kıyakları...

"><p>Yerel seçim süreci boyunca İmamoğlu'na <a href=verdiği destekle bilinen Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in kardeşi Ediz Zeyrek'in Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığı ortaya çıktı.

"><p>CHP’li Kadıköy Belediyesi’nden adrese <a href=teslim atama kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.

"><p>Seçim süreci boyunca sonra yaptığı adrese teslim atamalar kamuoyunda rahatsızlığa yol açtı.

"><p>CHP’li Ataşehir, Çekmeköy, Sarıyer, Yenimahalle belediyelerindeki aile saltanatının ardından İzmir’de de <a href=skandal bir atama yapıldı.

"><p>CHP Buca İlçe <a href=Başkanı Özgür Kaya’nın eşi Damla Çelik Kaya, Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak atandı.

"><p>CHP'li Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan vekili Hüseyin Coşkun'un eşi Filiz Coşkun, Kültür İşleri Müdürü olarak atandı.</p><p>Filiz Coşkun'un belediyede müdür olarak görev alması ise sosyal medyada da gündem oldu.

"><p>Bir başka 'torpil' örneği ise Eskişehir'de yaşandı. <a href=Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.

"><p>Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt’un, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olduğu ortaya çıkması sosyal medyada <a href=tepki topladı.

"><p>Muğla'da imar <a href=komisyon başkanıyken usulsüzlük yaptığı iddia edilen bir videolu ses kaydı ortaya çıkan ve hakkında rüşvet soruşturması başlatılan CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, emlak şirketinde ortağı olan avukat Merve Fidem Barut'u, Menteşe Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirdi.

"><p>Belediye <a href=başkan yardımcılığına atanan avukat Merve Fidem Barut'un, Köksal ile uzun yıllara dayanan iş ortaklığı olduğu ortaya çıktı. İkilinin, 2022 yılı sonunda Muğla'daki bir gayrimenkul danışmanlık şirketini ortak olarak devraldığı öğrenildi. Öte yandan Köksal'ın, yerel seçimler öncesi iş ortağı Barut'u belediye meclis üyeliği için de aday listesindeki ilk sıraya yazdırması dikkat çekti.

"><p>İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Karabağlar Belediyesi'nde özel kalem müdürlüğü <a href=yapan CHP Malatya milletvekili Veli Ağababa'nın yeğeni Nermin Özgül'ü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe aldı. Tugay, Karşıyaka Belediyesi'ndeki eski kalem müdürü Gülçin Yörük'ü de yanına aldı.

"><p>Gündemde en çok yankı uyandıran atamalardan biri ise Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Övür Adıgüzel’in Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığı iddiaları oldu.</p><p>Gündeme bomba gibi düşen ‘atama’ haberlerinden sonra Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ‘atamayı’ yalanladı. Ancak Elif Duygu Övür Adıgüzel hali hazırda Kadıköy Belediyesi’nde müdür olarak görev yaptığı ortaya çıkınca olayın aslı çok <a href=farklı çıktı.

"><p>Onursal Adıgüzel’in eşi olan Duygu Övür Adıgüzel’in daha önce Ataşehir Belediyesi’nde müdür olarak görev yaptığı ancak sonra eşinin başkan olması ile Kadıköy Belediyesi’ne yine müdür olarak geçtiği ve Kadıköy Belediyesi’nden de ayrılmak istendiği <a href=gündeme geldi.

"><p>Duygu Adıgüzel’in hem hemşehrisi hem de eski ahbabı olan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in de Duygu Adıgüzel’i başkan yardımcılığına uygun gördüğü ve Duygu Övür Adıgüzel’in Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcılığı için başvurduğu ortaya çıktı.</p><p>Konu gündemde <a href=büyük tepki toplayınca Orhan Çerkez’in geri adım atarak atamayı yalanladığı ancak Genel Merkez’den hem Orhan Çerkez hem de Onursal Adıgüzel’in arandığını Gazeteci Gökhan Özbek sosyal medya hesabından paylaştı.

"><p>Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP <a href=Grup Başkanvekili Osman Bartal’ın eşi Hülya Bartal, Genel Sekreter Yardımcılığı'na atandı. Yapılan bu atama büyük tepki çekti.

"><p> İnce'ye ‘kaset kumpası'nda tutuklanıp serbest bırakılan Özgür Doğru, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı oldu.</p>

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in katıldığı bir televizyon programında CHP'li belediyelerle ilgili yaptığı, "akraba atamaları" açıklamasına tepki gösterdi.

“BİR TANE BÖYLE AKRABA ATAMASI YOK”

CHP’deki akraba atamaları ile ilgili konuşan Özel, "Bir tane böyle atama yok. Ben CHP Genel Başkanı olarak bu konuda çok kararlı olduğumu söyledim. Yönetim anlayışımız da bu konuda aynı bu şekilde." ifadelerini kullandı.

“CHP’Lİ BELEDİYELER AKRABA ATAMALARININ MERKEZİ HALİNE GELDİ”

AK Partili Hamza Dağ ise X hesabından Özel’in o sözlerinin yer aldığı bir videoyu paylaşarak, “CHP’li belediyeler eş dost akraba atamalarının merkezi haline gelmiş durumda.” dedi.

CHP’li belediyelere atanan akrabaların neredeyse tamamının göreve devam ettiğine işaret eden Dağ, “CHP’li belediye başkanları Sn. Özgür Özel’i, Özgür Özel de vatandaşı kandırmaya çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Dağ, şunları paylaştı;

"Hatırlarsanız Sn. @eczozgurozel belediyelerindeki usülsüzlüklerinden kişisel PR yapmak amacıyla üst perdeden akraba atamalarına karşı olduğunu belirten konuşmalar yapmıştı. 

 

Sn. Genel Başkan bu konuda çok kararlı olduğunu söyledikten sonra dahi CHP’li belediyelerde eş dost akraba atamaları devam etti.

 

Geçen sürede kendisini ciddiye alan olmadı. CHP’li belediyeler eş dost akraba atamalarının merkezi haline gelmiş durumda.

 

Şu an neredeyse tamamı göreve devam ediyor. CHP’li belediye başkanları Sn. Özgür Özel’i, Özgür Özel de vatandaşı kandırmaya çalışıyor.

 

Ama gerçekler gün gibi ortada."

 

Hatırlarsanız Sn. @eczozgurozel belediyelerindeki usülsüzlüklerinden kişisel PR yapmak amacıyla üst perdeden akraba atamalarına karşı olduğunu belirten konuşmalar yapmıştı.

Sn. Genel Başkan bu konuda çok kararlı olduğunu söyledikten sonra dahi CHP’li belediyelerde eş dost… pic.twitter.com/xSdc7vLlwf

— HAMZA DAĞ (@avhamzadag) June 20, 2024
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER