Ekonomi

Ajet, Suudi Arabistan'ın 4 şehrine uçuş başlattı

Ekonomi - Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın seyahat acentelerine yönelik Türkiye tanıtım turu Suudi Arabistan’da yapıldı. Ajet, Suudi Arabistan'ın 4 farklı şehrine uçuş başlattı.

Ajet, Suudi Arabistan'ın 4 şehrine uçuş başlattı
03-10-2024 19:07

Türkiye ÖZETİ| Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Körfez ülkelerindeki seyahat acentelerine yönelik bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi. 30 Eylül’de Kuveyt’te, 1 Ekim’de ise Cidde’de düzenlenen etkinlikler 2 Ekim’de Riyad’da ve 3 Ekim’de de Dubai’de gerçekleştirilecek.

Türkiye’den 20’nin üzerinde seyahat acentesi ve otelin katıldığı etkinliklere Suudi Arabistan’ın Cidde ayağına 120’in üzerinde Suudi turizm profesyoneli iştirak etti. Türk Hava Yolları’nın da desteklediği etkinlikte 2 ülkenin turizm profesyonelleri birbirleriyle yeni iş birlikleri geliştirebilmek maksadıyla birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

TÜRK VE SUUDİ KÜLTÜRLERİNİN BULUŞTUĞU SOFRA: İKİ ŞEFİN ORTAK YOLCULUĞU

Gastronomi dünyasında kültürlerarası etkileşimlerin ne kadar önemli olduğu bir gerçek. Bu nedenle, iki farklı mutfağın, Türk ve Suudi yemek kültürlerinin, aynı masada buluşacağı benzersiz bir gastronomi etkinliğine dikkat çekildi.

Ünlü Türk şef  Ramazan Bingöl ile Suudi kadın şef Faryal al Shaharani kendi kültürlerinin geleneksel tatlarını modern dokunuşlarla harmanladı. Bu etkinlik, yalnızca bir yemek sunumunun ötesinde, iki ülke arasındaki kültürel bağların ve gastronomik zenginliklerin bir kutlaması oldu. Katılımcılar hem Türk mutfağının zengin ve köklü lezzetlerine hem de Suudi mutfağının yerel ve otantik tatlarına şahit olma fırsatı buldular.

AJET, İSTANBUL'DAN SUUDİ ARABİSTAN'IN 4 FARKLI ŞEHRİNE UÇUŞ BAŞLATTI

2024 yılı yaz sezonunun ardından büyüme hamlelerine hız veren AJet, ekim ayında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’da 4 yeni noktaya sefer başlatacağını duyurdu. İşte AJet’in yeni durakları: Riyad, Cidde, Medine ve Dammam.

Uygun fiyat ve erişilebilirliği ile öne çıkan, Türkiye’nin yeni havayolu AJet, ekim ayıyla birlikte Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad dahil 4 yeni destinasyona uçtu. İlk uçuşlar İstanbul’dan Cidde’ye 1 Ekim’de, İstanbul’dan diğer hatlar olan Riyad, Medine ve Dammam’a ise 2 Ekim’de yapıldı. 

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp yeni seferler hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Suudi bölgesinde açtığımız yeni hatlarla, hem vatandaşlarımızı kutsal topraklara kavuşturacak olmaktan hem de bölgeler arası kültürel ve ticari ilişkilerin gelişimine katkı sunacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. AJet olarak, seferlerimizi dünyanın önemli stratejik noktalarına yaymaya devam edeceğiz." dedi.

Suudi Arabistan Krallığı'nın Hava Erişilebilirlik Programı ACP'nin CEO'su Majid Khan ise 'Türkiye'den Suudi Arabistan Krallığı'na hava erişilebilirliği, yeni ve güçlü havayolu AJet ile kuracağımız iş birliğiyle daha da genişleyecek. Medine, Cidde, Dammam ve Riyad'a İstanbul’dan gerçekleşecek uçtan uca tarifeler, daha fazla turistin ülkemizi ziyaret etmesini sağlayarak turizm stratejimize katkı sunacak. AJet ile yapacağımız iş birliğinin, geniş havalimanı ağımıza ve ülke pazarına olan talebi artırmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.'' dedi.

AJet, bu hamlesiyle, her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce Müslümanın, kutsal toprakları ziyaret etmelerine ve dini vazifelerini yerine getirmelerine de imkân sunacak. Ayrıca Körfez ülkeleriyle ticarette iş insanlarının bölgeye ulaşımında önemli katkı sağlayacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER