Yaşam

Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?

Airfryer’da kavrulmuş nohut, çıtır ve lezzetli, üstelik yapımı da oldukça kolay sağlıklı bir atıştırmalık tarifidir.

Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?
03-06-2024 18:22

Airfryer’da ÖZETİ| kavrulmuş nohut tarifi, leblebi severlerin favorisi olacak ve sadece 15 dakikada yemeye hazır hale gelecek çıtır çıtır bir atıştırmalık tarifidir. Haşlanmış nohudun zeytinyağı, tuz ve baharatlarla harmanlanmasıyla hazırlanan bu tarif hem bir atıştırmalık olarak hem de salata kaselerine süs olarak kullanılabilir.

Lif ve bitki bazlı protein bakımından zengin olan airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz, içeriği temiz bir seçenektir. Eğer evinizde airfryer yoksa bu tarifi fırın kullanarak da rahatlıkla yapabilirsiniz.

Airfryer’da mantar dolması tarifi, nasıl yapılır?Airfryer’da mantar dolması tarifi, nasıl yapılır?

AİRFRYER’DA KAVRULMUŞ NOHUT TARİFİ

Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?

Airfryer’da Kavrulmuş Nohut Tarifi İçin Malzemeler;

1,5 su bardağı haşlanmış nohut, süzülmüş ve durulanmış2 çay kaşığı zeytinyağıÇeyrek çay kaşığı deniz tuzuSarımsak tozu (isteğe bağlı)Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Airfryer’da Kavrulmuş Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?

Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi yapmak için öncelikle airfryer’ı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Süzdüğünüz nohutları temiz bir mutfak havlusunun üzerine alarak iyice kurulayın. Kuruyan nohutları bir kase içerisine alın. Zeytinyağı, tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyerek güzelce karıştırın.

Adım 2

Baharat ile karıştırdığınız nohutları airfryer’in fritözüne tek sıra halinde koyun ve yaklaşık 10-15 dakika dilediğiniz kıtırlığa gelene kadar kızartın. Kızaran airfryer’da kavrulmuş nohutlarınızı bir tabağa alarak servis edin.

Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?

Afiyet olsun!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER