Teknoloji

Adobe, Figma Benzeri "Adobe XD"nin Fişini Çekiyor! - Webtekno

Adobe, bir süredir satın almaya çalıştığı Figma'nın benzeri olan "Adobe XD" isimli hizmetini sonlandırıyor. Hizmeti geçmişte satın alanlar kullanmaya devam edecek. Ancak diğer kullanıcılar için böyle bir şey mümkün olmayacak.

Adobe, Figma Benzeri
22-06-2023 20:03

Dünyanın ÖZETİ| en büyük grafik ve medya yazılım şirketlerinden Adobe, bir süredir Figma isimli platformu satın alma meselesi ile gündemde. Aslında taraflar anlaşmış durumda. Adobe, Figma için 20 milyar doları gözden çıkardı. Ancak resmi otoritelerin bu satın alıma onay vermesi gerekiyor ve Avrupa Birliği, bu işe pek sıcak bakmıyor gibi görünüyor.

Tüm bunlar gölgesinde, Adobe'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Şirket, Figma ile aynı işi yapan Adobe XD isimli arayüz tasarım programının fişini çekti. Aslında durum şu; bugüne dek Creative Cloud aracılığıyla ulaşılan hizmet, an itibarıyla kaldırıldı. Şu ana dek Adobe XD platformunu satın almayan kullanıcılar, bu uygulamaya erişemez oldular.

Sadece geçmişte satın alan kullanıcılar için destek verilecek!

Adobe XD fişi çekiliyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan isim, şirketin üst düzey yöneticilerinden Anais Gragueb oldu. Gragueb, Adobe XD'nin hizmeti bugüne kadar satın almış olan kullanıcılar için desteklenmeye devam edeceğini söyledi. Ancak bunun ne zamana kadar devam edeceği bilinmiyor. Adobe'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER