Sağlık

Adet döneminde sivilceleriniz çoğalıyorsa dikkat! Kadınlarda erkeklik hormonu fazla olabilir!

Birçok kadın, regl döneminde akne miktarının arttığından şikayetçi. Peki, bu dönemde akne neden daha fazla görülür? Adet döneminde kadınlarda erkeklik hormonunun salgılanması normal mi?

Adet döneminde sivilceleriniz çoğalıyorsa dikkat! Kadınlarda erkeklik hormonu fazla olabilir!
29-05-2024 15:38

Bir ÖZETİ| erkeklik hormonu olan androjen hormonunun fazla salgılanması nedeniyle kadınlarda ve erkeklerde sivilce oluşumunda artış gözlemlenebiliyor. Bu sivilceler genellikle yüz, alın, çene, boyun ve göğüs bölgesinde ortaya çıkıyor.

Sarı kantaron ve sarı kantaron yağı faydaları! Kantaron yağı nasıl kullanılır?Sarı kantaron ve sarı kantaron yağı faydaları! Kantaron yağı nasıl kullanılır?

ANDROJEN HORMONU FAZLALIĞI BELİRTİLERİ

Androjen, ciltteki pilosebase bezlerin yağ üretimini artırarak aşırı yağlanmaya yol açabilir. Bu durum, cildin yağlı ve parlak görünmesine neden olur. Ayrıca, androjen hormonu ses tellerinin kalınlaşmasına da neden olabilir. Bu kalınlaşma kalıcıdır ve sesin tonunda değişikliklere yol açabilir.

KADINLARDA ANDROJEN HORMONU

Erkek üreme hücresi üretiminde önemli bir rol oynayan androjenler, erkeklerde günlük olarak genellikle 4 ile 8 mg arasında salgılanırken, kadınlarda bu miktar daha düşüktür. Kadınlarda androjen hormonu, vajinanın gelişiminde önemli bir rol oynar ve cinsel gelişimi destekler.

Alt karın nasıl düzleştirilir, neden erimez? Alt karın ne kadar sürede erir?Alt karın nasıl düzleştirilir, neden erimez? Alt karın ne kadar sürede erir?

Yanıktan sonra su toplaması nasıl, kaç günde geçer? Yanık su toplaması patlarsa...Yanıktan sonra su toplaması nasıl, kaç günde geçer? Yanık su toplaması patlarsa...

KADINLARDA ANDROJEN HORMONU FAZLALIĞI BELİRTİLERİ

Yüksek androjen seviyeleri, yumurtalıkların yumurta salmasını engelleyerek düzensiz adet döngülerine yol açabilir. Düzensiz yumurtlama, yumurtalıklarda küçük, sıvı dolu keselerin oluşmasına neden olabilir. Ayrıca, yüksek androjen seviyeleri kadınlarda sivilce ve aşırı tüylenme gibi belirtilere de neden olabilir.

Bu bilgiler, regl döneminde akne artışının nedenlerini ve androjen hormonunun cilt üzerindeki etkilerini anlamak açısından önemlidir. Hormonal dengelerin cilt sağlığı üzerindeki etkilerini bilmek, uygun çözümler bulmada yardımcı olabilir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER