Ekonomi

ABD ile dev anlaşma! 30 milyon dolarlık imza atıldı...

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), CENTURY ARMS ile ABD’ye silah ihracatıyla ilgili olarak 30 milyon dolar tutarında bir sözleşme imzaladı.

ABD ile dev anlaşma! 30 milyon dolarlık imza atıldı...
20-06-2024 15:02

Fransa’nın ÖZETİ| başkenti Paris’te gerçekleştirilen Eurosatory 2024 Uluslararası Savunma Fuarı, tüm hızıyla devam ediyor. 50’den fazla Türk savunma şirketinin katıldığı fuarda MKE, önemli bir anlaşmaya imza attı. ABD’li CENTURY ARMS şirketi ile bir sözleşme imzalayan MKE, bu kapsamda Amerikan pazarına 30 milyon dolarlık bir silah ihracatı gerçekleştirecek.

Halihazırda MKE, 9mm makineli tabancalardan 7.62mm piyade tüfeklerine kadar çeşitli hafif silahların üretimini gerçekleştiriyor. 30 milyon dolarlık anlaşma ile MKE üretimi tüfeklerin, Amerikan pazarına sunulması hedefleniyor.

1961 yılında kurulan Century International Arms, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir ateşli silah ithalatçısı ve üreticisi olarak biliniyor. Şirket, diğerlerinin yanı sıra G3, L1A1, AK-47 ve sporlaştırılmış Mauser tüfeklerinin üretimini gerçekleştirirken ayrıca Türk yapımı Canik tabancalarını ithal etmektedir.

İhracat ile ilgili olarak MKE A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Bu önemli anlaşmanın, MKE’nin uluslararası pazarda büyüme hedeflerine katkı sağlaması ve Amerikan pazarındaki varlığını güçlendirmesi bekleniyor. MKE, yüksek kalite standartları ve ileri teknoloji ürünü silahlarıyla, global savunma sanayinde tercih edilen bir marka olmayı sürdürüyor.” ifadelerine yer verildi.

MKE tarafından üretilen silahların listesi ise şöyle:

MPT-76 ve 76MH Milli Piyade TüfeğiMPT55 ve 55K Milli Piyade TüfeğiKNT-76 Yarı Otomatik Keskin Nişancı TüfeğiBORA-12 Keskin Nişancı TüfeğiPMT-76/57A Platform Makinalı TüfekMAM-15 Antimateryal Keskin Nişancı TüfeğiKN-12 Değişken Kalibreli Uzman Nişancı Tüfeği5.56 mm HK 33 E Otomatik Piyade Tüfeği,7.62 mm G3/A3 & 3/A4 Otomatik Piyade Tüfeği,7.62 mm MG3 Makinalı Tüfeği,9 mm MP5/A3 ve MP5/K Makinalı Tabanca.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER