Teknoloji

520 Kişinin Öldüğü En Ölümcül Uçak Kazası: JAL 123 Felaketi - Webtekno

1985’te göklerde, tek uçağın gerçekleştirdiği en büyük uçak kazası olan bir kaza yaşanmıştı. Üstelik ölen insan sayısı da az buz değil, tam 520 kişiydi!

520 Kişinin Öldüğü En Ölümcül Uçak Kazası: JAL 123 Felaketi - Webtekno
05-11-2023 22:47

Uçağın ÖZETİ| kuyruğunda meydana gelen devasa patlama, uçağın dağa çarpmasıyla sonuçlanıyor. İçinde bulunan yolculardan sağ çıkan ise neredeyse yok. Bu acı felaket, dünya havacılık tarihinin en korkunç kazalarından biri oluyor. Peki ama bu kaza nasıl olabildi?

Kaza ile ilgili en ilginç detaylardan birisi, sebebinin kazadan tam 7 yıl öncesine dayanıyor olması. Kulağa biraz şaşırtıcı gelse de ne yazık ki incelemeler bunu gösteriyor. Detaylarını öğrenince ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

12 Ağustos 1985 akşamı, Japan Airlines'ın filosunda bulunan 11 yaşındaki Boeing 747SR (JA8119), Tokyo Haneda Havalimanı'ndan Osaka'ya gitmek üzere kalkış yaptı.

Japan airlines

Bu uçak, hava yolu tarafından iç hat uçuşları için yoğun yolcu talebine cevap verebilmek amacıyla özel olarak konfigüre edilmişti. Sorunsuz bir şekilde kalkış yapan uçak, planlanan rotası üzerinden ilerleyerek Osaka Itami Havaalanı’na ulaşacaktı.

Başlangıçta uçakta bulunan Kaptan Pilot Masami Takahama ve yardımcısı Yutaka Sasaki’nin yönetimindeki yolculukta her şey normal görünüyordu. Ta ki Osutaka Dağı’na yaklaşana kadar…

Kalkıştan 12 dakika sonra bir şeylerin ters gittiği anlaşıldı.