Politika

26 ilde dev ekonomi anketi! Muhalefet yine sınıfta kaldı! İşte sonuçlar...

ASAL Araştırma şirketi, 26 ilde 2 bin kişiyle yapılan 'Muhafefet ekonomiyi düzeltebilir mi?' anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket sonuçlarına göre muhalefet halk nezdinde bir kere daha sınıfta kaldı.

26 ilde dev ekonomi anketi! Muhalefet yine sınıfta kaldı! İşte sonuçlar...
25-08-2024 01:03

ASAL ÖZETİ| Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından Türkiye genelinde 26 ilde yapılan kamuoyu araştırmasında seçmenlere, “Muhalefet partilerinin mevcut ekonomik durumu düzeltecek kadrolara sahip olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi.

ANKET SONUÇLARINA GÖRE MUHALEFET YİNE SINIFTA KALDI

10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Muhalefet partilerinin mevcut ekonomik durumu düzeltecek kadrolara sahip olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıtlayan vatandaşlar muhalefeti bir kere daha sınıfta bıraktı.

İşte 26 ilde gerçekleştirilen dev anketin sonuçları...

MUHALEFET EKONOMİYİ DÜZELTEBİLİR Mİ?

Muhalefet partilerinin mevcut ekonomik durumu düzeltecek kadrolara sahip olduğunu düşünüyor musunuz?

Evet, düşünüyorum: Yüzde 33.6

Hayır, düşünmüyorum: Yüzde 45.5

Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 20.9

EKONOMİ NASIL GİDİYOR?

Ankette vatandaşlara, “Günlük yaşamınızı düşündüğünüzde, genel olarak Türkiye Ekonomisi için ''iyiye'' mi yoksa ''kötüye'' mi gidiyor diyebilirsiniz?” sorusu da yöneltildi.

İyiye gidiyor: Yüzde 16.1

Kötüye gidiyor: Yüzde 73.5

Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 10.4

YENİ BİR SİYASİ PARTİYE İHTİYAÇ VAR MI?

Ankette vatandaşlara, "Sizce Türkiye’nin, mevcut siyasi partiler dışında yeni bir siyasi partiye ihtiyacı var mı, yok mu?" sorusu da yöneltildi.

Var: Yüzde 38.2
 Yok: Yüzde 61.8

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER