Teknoloji

2.4 ton ama 727 Hp! Yeni BMW M5 özellikleri ve fiyatı!

2.4 ton ağırlığında ve 727 HP gücünde yeni BMW M5 modelinin özellikleri ve fiyatı haberimize! İşte yeni asi çocuk!

2.4 ton ama 727 Hp! Yeni BMW M5 özellikleri ve fiyatı!
26-06-2024 11:07

Otomobil ÖZETİ| tutkunlarının beklediği haber sonunda geldi. Zira uzun zamandır beklenilen Alman ekolü BMW M5 görücüye çıktı. Peki BMW markasının yeni asi ve hızlı çocuğu sevenlerine neler sunuyor? İşte karşınızda yeni BMW M5 özellikleri ve fiyatı…

Asi çocuk sahnede! Yeni BMW M5 özellikleri ve fiyatı!

Alman otomobil devlerinden biri olan BMW yeni haylaz ve asi çocuğunu sonunda tanıttı. Otomobil camiası tarafından merakla beklenen model en sonunda örtülerini kaldırdı ve tüm ihtişamıyla sahnedeki yerini aldı. Yeni BMW M5 otomobil tutkunlarını oldukça heyecanlandıracak gibi gözüküyor.

Öncelikle hemen yeni modelin kasa kodunu vermekle başlayalım. Yeni BMW M5 Sedan, bir de Touring isimli station wagon versiyonu gelecek, G90 isimli kasa koduna sahip. Otomobil toplamda 2.4 ton gibi ciddi bir ağırlığa sahip. Ancak bu kasayı 727 Hp güç üreten 4.4 litrelik v8 silindir düzenine sahip plug-in hybrid bir ünite taşıyor. Bu ünite kulağa yeni gibi gelse de aslında otomobil tutkunları çok yabancı değil.

BMW tutkunları iyi bilecektir geçtiğimiz aylarda XM serisi ile tanıtılan 4.4 litrelik elektrik destekli v8 üniteler ile aynı ünite yeni M5'te yerini alıyor. Aracın içten yanmalı motoru 585 Hp güç üretirken buna 197 Hp güç üretebilen elektrik motoru destek veriyor. Araç toplamda 727 Hp güç ve 1000 Nm torku kullanıcılarına sunuyor.

Türkiye'de yılın otomobili belli oldu! Peki kim kazandı?

Türkiye'de yılın otomobili belli oldu! Peki kim kazandı?

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen 2024 Türkiye'de Yılın Otomobili yarışmasının sonuçları belli oldu!

Tasarım konusunda ise alışık olduğumuz BMW tasarım dilinin bizleri karşıladığını görebiliriz. Araç gelişen teknolojisi ile birlikte hybrid olduğunu tasarımıyla da bizlere gösteriyor. Araç 5,09 metre uzunluğa ve 1,97 metre genişliğe sahip. Diğer M5 modelleri ile kıyaslandığında gelmiş geçmiş en büyük M5 modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Aracın ağırlığına geri dönersek aslında dezavantaj gibi gözüken bu durumun bir avantaj olduğunu bildirerek başlayalım. BMW mühendisleri tarafından yapılan açıklamalarda önceki M5 modeline göre ekstradan gelen 500 kilogram ağırlığın sorumlusunun elektrik motoru olduğu ancak bu motorla birlikte aracın çok daha hızlı olduğu belirtildi.

Yeni BMW M5'in 0'dan 100 kilometre/saat hıza çıkması ise sadece 3,5 saniyede oluyor. 0'dan 200 kilometre/saat hıza ise 10.9 saniye yeterli. Aracın azami hızı 250 kilometre/saat olarak sınırlandırılsa da aslında tüm motor gücü kullanıldığında 305 kilometre/saat hız yapmak mümkün.

Araç tüm bu gücü aktarma konusunda 8 ileri otomatik şanzımanına borçlu. Otomobil arkadan itiş odaklı olacak şekilde 4 çeker bir sisteme sahip. Ayrıca drift sevenler için aracın ESP sistemini kapattığınızda kullanabildiğiniz 2 çeker modu da bulunmakta.

Temmuz ayında Dingolfing fabrikasında BMW M5'in üretimi başlayacak. Fiyatlara gelirsek yeni M5 sedan 144 bin euro, Touring modeli sadece 146 bin euro etikete sahip olacak. Peki siz yeni BMW M5 özellikleri ve fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER