Gündem

18 gün sonra cesedi bulunmuştu, Rojin’in ilk muayene sonuçları çıktı!

Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu. Rojin'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Diyarbakır'a gönderildi. Cenaze bugün Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.

18 gün sonra cesedi bulunmuştu, Rojin’in ilk muayene sonuçları çıktı!
16-10-2024 10:17

21 ÖZETİ| yaşındaki Rojin'den, 18 gündür hem Van Gölü'nde hem kıyıda bir iz aranıyordu. Kaybolduktan 18 gün sonra Rojin'den de acı haber geldi. Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'in cansız bedeni Van gölü kıyısında bulundu. Rojin'in ölüm sebebine dair fikir verecek ilk muayene ve bulgular ortaya çıkarken kesin ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

18 gün süren arama çalışmaları sonucunda genç kızın cansız bedeni Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Olay yerinde savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda Rojin’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Nizamettin Kabaiş ile akrabaları, Van Adli Tıp Kurumu önünde bekledikleri sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Rojin'in cenazesi, Van Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından memleketi Diyarbakır'a gönderildi. Rojin'in cenazesi bugün, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.

'UZUN SÜRE SUDA KALMIŞ'

Sabah gazetesinden Nazım Karaman, ilk muayenede Rojin’in cesedinin uzun süre suda kalması nedeniyle bedeninin şiştiğini, Ayrıca üzerinde kıyafetlerinin bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Yine Rojin’in ilk muayene sonuçlarına göre vücudunda darp izine rastlanmadı.

Adli Tıp kurumunda yapılacak olan daha detaylı bir muayene ve otopsi ile Rojin’in ölüm sebebinin belirlenmesi bekleniyor.

ROJİN KABAİŞ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de yurtta akşam yemeği yedikten sonra çakıl taşı toplamak üzere dışarı çıkmış ve geri dönmemişti. Arkadaşları, Rojin'e ulaşamayınca 28 Eylül'de polise haber verdi. Rojin'in Van Gölü Sahili'ne gittiğini belirten arkadaşları, onunla gitmeyi reddetmişti.

Aynı gün sahilde, Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Polis, Jandarma Sahil Güvenlik ve AFAD ile arama çalışmalarına başladı. Ayrıca gönüllü arama ekipleri ve çeşitli teknik cihazlar kullanılarak Rojin'in bulunması için yoğun çabalar sarf edildi.

Arama çalışmaları sırasında 10 Ekim'de Rojin'e ait bir başörtüsü bulundu. 15 Ekim'de Rojin'in cansız bedeni Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER