Teknoloji

15 yıl ve 965 bin km garantili bataryaların teslimatı başladı!

CATL, devrim niteliğindeki yeni nesil bataryalarını üretmeye başladı. 15 yıl dayanacak ve 965 bin km menzil sunacak.

15 yıl ve 965 bin km garantili bataryaların teslimatı başladı!
14-09-2024 22:42

Dünyanın ÖZETİ| en büyük batarya üreticisi CATL (Contemporary Amperex Technology), 15 yıl dayanacak ve tam 965 bin kilometre menzil sunacak yeni nesil elektrikli araç bataryalarının teslimatına başladı. CATL bu bataryaları, bir elektrikli aracın tüm ömrü boyunca sorunsuzca kullanabileceği şekilde tasarladı ve bu süre boyunca orijinal kapasitelerinin %85'ini koruyacak.

CATL, 15 yıl ve 965 bin kilometre garantili bataryaların teslimatına başladı

Mevcut elektrikli araçlarda kullanılan bataryalar genellikle 8 yıl veya %70 kapasite garantisi sunarken, CATL’nin yeni nesil bataryaları iki kat daha uzun ömürlü ve çok daha dayanıklı. Özellikle uzun yolculuklar yapan elektrikli otobüsler ve hafif ticari araçlar için geliştirilen bataryalar, enerji yoğunluğu açısından da oldukça etkileyici. 175 Wh/kg enerji yoğunluğu ile sektördeki en yüksek seviyeye ulaşıyor.

catl-her-uc-elektrikli-arac-bataryasi

CATL’nin bu başarısının arkasında yatan sır, bataryalarda düşük lityum tüketimi sağlayan yeni bir teknoloji kullanılması. Bu teknoloji, lityumun zamanla tükenmesini engelleyerek bataryanın uzun süre boyunca yüksek performansını korumasını sağlıyor. Ayrıca, anot malzemesinin yapısal stabilitesini artırarak bataryanın ömrünü uzatıyor.

Mercedes'in yeni bataryaları rekor menzil sunacak!

Mercedes'in yeni bataryaları rekor menzil sunacak!

Mercedes ve Factorial iş birliğiyle geliştirilen yeni batarya ile elektrikli araçların menzili artacak, yangın riski taşımayacak.

Bu yeni bataryalar, sadece ticari araçlar için değil, aynı zamanda kişisel elektrikli araçlar için de devrim niteliğinde. NIO ile iş birliği yapan CATL, 15 yıl garantili bataryalarla donatılmış elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor. Bu, özellikle ikinci el elektrikli araç piyasasında büyük bir etki yaratabilir. Uzun batarya garantisi, kullanıcıların elektrikli araçlarını daha uzun süre sorunsuzca kullanmalarını sağlayarak batarya değiştirme maliyetlerinden kurtarabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yeni nesil bataryalar, elektrikli araç sektöründe ikinci el pazarını canlandırır mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishCatl batarya
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER