Eğitim

11. Sınıf teşekkür alma şartları nedir?

Okullarda dönem sonunun gelmesiyle takdir – teşekkür belgeleri alma şartları ve kriterleri merak edildi. En çok da Karnede 3 olursa takdir alınır mı konusu araştırıldı. Peki, 11. Sınıf teşekkür alma şartları nedir?

11. Sınıf teşekkür alma şartları nedir?
11-01-2023 22:22

Karen ÖZETİ| döneminin yaklaşmasıyla beraber öğrenciler not ortalamaları ve puanları ile ilgili detayları araştırarak takdir, teşekkür belgesi ile ilgili durumlarını araştırdı. Bu konuda en çok merak edilen konulardan biri de "Karnede 3 olursa takdir alınır mı" konusu oldu. Peki, 11. Sınıf teşekkür alma şartları nedir?

11. Sınıf TEŞEKKÜR ALMA ŞARTLARI NEDİR?

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme

MADDE 160-

(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi

(2) (Ek:RG-5/9/2019-30879) Birinci fıkrada sözü edilen 5 günlük devamsızlık süresi, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulaması yapılan okullarda özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı öğrenciler için 10 gün olarak uygulanır.

Osman Demir Osman Demir Gündem Editörü Haberler.com - Gündem
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER