Teknoloji

10 dakikada 500 km! Dünyanın en hızlı şarj olan aracı tanıtıldı

Zeekr 009 modeli sınırları aştı, sadece 10 dakikada 500 kilometre menzil sağlayan dünyanın en hızlı şarj olan aracı oldu.

10 dakikada 500 km! Dünyanın en hızlı şarj olan aracı tanıtıldı
19-07-2024 20:38

Zeekr, ÖZETİ| yeni 009 modeliyle karşımızda ve bu araç gerçekten de sınırları aşmış durumda. Zeekr’in son duyurusuna göre, bu yeni model sadece 10 dakikada 500 kilometre menzil sağlayabiliyor. İşte dünyanın en hızlı şarj olan aracı Zeekr 009 modelinin özellikleri…

Dünyanın en hızlı şarj olan aracı Zeekr 009 özellikleri

Zeekr’in 009 modeli, 800V yüksek voltajlı mimariyle donatılmış. Yani bu süper hızlı şarj anlamına geliyor. Aracın 5C Qilin bataryası var ve bu batarya sayesinde araç, 11 buçuk dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. Hatta daha da etkileyici olanı, sadece 10 dakikalık bir şarj ile tam 500 kilometre yol alabiliyorsunuz.

dunyanin-en-hizli-sarj-olan-araci-zeekr-009

Zeekr’e göre bu, onu “dünyanın en hızlı şarj olan seri üretim elektrikli aracı” yapıyor. V3 hızlı şarj istasyonlarında ise, saniyede 1 kilometre menzil kazanabiliyorsunuz. Zeekr’in bu yeni modelle yaptığı atılım, elektrikli araçların şarj süreleri konusundaki tüketici endişelerini azaltacaktır.

Taksi Tesla 690 bin km yol yaptı! İşte bataryasının son hali

Taksi Tesla 690 bin km yol yaptı! İşte bataryasının son hali

Taksi yapılan Tesla Model S batarya performansı şaşırttı: 690 bin kilometre yol yapmasına rağmen batarya hala sapasağlam.

Menzil konusunda da oldukça iddialı. İki tekerlekten çekişli versiyonu 740 kilometreye kadar, dört tekerlekten çekişli versiyonu ise CLTC standardına göre 702 kilometreye kadar menzil sunuyor. Ayrıca, “süper büyük kapasiteli” bir versiyonu var ki, bu da 140 kWh bataryası ile tam 900 kilometre menzil sağlıyor.

Catl elektrikli araç batarya 900 km menzil

Zeekr, bu aracın 2200 kilometrelik mesafeyi sadece üç kez şarj ederek tamamladığını ve her bir şarjın yüzde 80’den fazla menzil sağladığını iddia ediyor. Eğer bu tür teknolojiler yaygınlaşırsa, elektrikli araçların daha da popüler hale gelmesi kaçınılmaz olacak. Dünyanın en hızlı şarj olan aracı Zeekr, rakibi bol olan elektrikli araç dünyasında çıtayı çok başka yerlere taşıdı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER