USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Züleyha kimdir? Züleyha'nın şarkıları nelerdir?

TRT Müzik'teki programları ile tanınan Züleyha Ortak'ın yaşamı merak ediliyor. Züleyha kimdir? Züleyha'nın şarkıları nelerdir?

Züleyha kimdir? Züleyha'nın şarkıları nelerdir?
17-12-2022 16:05
Google News

Zu¨leyha ÖZETİ| Ortak, 1987’de I·stanbul’da dogˆdu. Marmara U¨niversitesi Bu¨ro Yo¨netimi ve Yo¨netici Asistanlıgˆı bo¨lu¨mu¨nde okudu. Yarı zamanlı konservatuarda mu¨zik egˆitimi alırken, Zu¨lfu¨ Livaneli’nin yanında asistanlık yapmaya bas¸ladı. Asistanlıgˆı sırasında yanında bir kac¸ tu¨rku¨ so¨yledigˆi Livaneli, Zu¨leyha’ nın mu¨zigˆe olan ilgisini ve sesindeki farklı tonu hemen fark etti ve Cemil Topuzlu sahnesinde kendisine yer verdi. 2010 yılında Etnik Dillerde Livaneli Şarkıları albümünü çıkardı. 2012 yaz do¨neminde Habertu¨rk TV ekranında ‘Mu¨zik Evi’ adlı bir program hazırlayıp sundu. Tv programları mu¨zik kariyerini bitirmesine engel olmadı ve ardından u¨c¸u¨ncu¨ albu¨mu¨ ‘Gelin Kınası ile Anadolu’nun en sevilen kına ve du¨gˆu¨n tu¨rku¨lerini bas¸ta Tu¨rkc¸e olmak u¨zere farklı dillerde yorumladıgˆı, Kalan Mu¨zik etiketiyle mu¨zikseverlerin begˆenisine sundu. Ağustos 2015'ten Ocak 2016'ya kadar TRT 1'de yayınlanan İyi Fikir programının sunuculuğunu yaptı.

Zu¨leyha, Go¨ksel Baktagir yo¨netmenligˆindeki ‘7 Cihan Kadınları’ adlı etnik mu¨zik grubunun da bir u¨yesi olarak hem grubuyla, hem de solo c¸es¸itli festivaller ve ku¨ltu¨r sanat organizasyonlarında konserler vermeye devam etmekte.

2019 yılından itibaren her Pazartesi 21:45’te TRT Müzik’te ‘ Züleyha ile Sınırsız Ezgiler programını hazırlayıp sunuyor.

SEÇİM SORASI AÇIKLAMASI İLE GÜNDMEE GELMİŞTİ

Zu¨leyha Ortak, 2019 yerel seçimleri sonrası şu açıklama ile gündeme gelmişti: "Yeter artık inin Recep Tayyip Erdoğan'ın sırtından! İt gibi çalışan, üretmek, iz bırakmak ve faydadan başka bir şey düşünmeyen insanları, sırf bekar diye bel altı dedikodularla, emek verdiği işinden azleden insan müsveddelerine gereken ceza verilmeli ve sistemden def edilmeli!"

Züleyha Ortak daha önce de Gülşen'in sahne kıyafetlerini şu sözler ile eleştirmişti: "Ses yok zaten, vokalistler arkadan eşlik ediyor. Sanki sadece fotoğraf vermek için sahne yapıyor, ben bunu gördüm. Bir kesim onu hayranlıkla izliyor, ama ben sesi için gitmiştim. Görselliği için gidip izleyenler var, onlara saygı duyuyorum. Ben beğenmedim, benlik değil. Artık tamamen görüntüye oynuyor."



Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple, akıllı yüzük planlarını rafa kaldırdı! İşte sebebi
Apple, akıllı yüzük planlarını rafa kaldırdı! İşte sebebi

Apple'ın akıllı yüzük projesinden vazgeçti. Apple Watch'un başarılı sağlık takip özellikleri, akıllı yüzük ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu