USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Zuckerberg açıkladı: AR gözlükler telefonların yerini alıyor!

Mark Zuckerberg, Orion AR gözlüklerinin, hologram teknolojisi ve yapay zeka sayesinde akıllı telefonların yerini alacağını iddia etti.

Zuckerberg açıkladı: AR gözlükler telefonların yerini alıyor!
25-09-2024 22:32
Google News

Meta ÖZETİ| CEO’su Mark Zuckerberg, artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinin gelecekte akıllı telefonların yerini alacağına inanıyor. The Verge'e verdiği röportajda, Meta'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı Orion AR gözlüklerinden bahseden Zuckerberg, bu teknolojinin sunduğu potansiyel hakkında oldukça iddialı konuştu.

Mark Zuckerberg: “AR gözlükleri, akıllı telefonların yerini alacak!”

Zuckerberg’e göre, Orion gözlüklerinin iki temel özelliği var: hologram teknolojisi ve yapay zeka entegrasyonu. Bu gözlükler, kullanıcıların çevrelerine hologramlar yerleştirerek, sanki başka bir yerdeymiş gibi hissetmelerini sağlıyor.

Örneğin, bir kafede otururken sanal bir ekran açabilecek, iş arkadaşlarınızla aynı anda farklı yerlerden çalışabileceksiniz. Diğer yandan, gözlükler yapay zeka sayesinde size geri bildirim veriyor, rehberlik ediyor ve günlük yaşamınızı kolaylaştırıyor.

Apple Vision Pro'ya gerçek rakip: Meta Orion tanıtıldı!

Apple Vision Pro'ya gerçek rakip: Meta Orion tanıtıldı!

Meta Orion olarak adlandırılan yeni AR gözlüğü, konsept olarak tanıtıldı. Bu gözlük, şirketin şimdiye kadarki en iyi AR ürünü olacak.

Ancak bu teknoloji henüz ticari anlamda geniş kitlelere ulaşmış değil. Yüksek üretim maliyetleri ve bazı teknik zorluklar, Meta’nın bu ürünü hemen piyasaya sürmesini engelliyor. Zuckerberg, AR gözlüklerinin herkesin kolayca erişebileceği bir fiyat aralığına gelmeden önce biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor. Fakat bu zorluklara rağmen Meta, gözlükleri ilk önce geliştiricilere sunmayı planlıyor ve kısa vadede daha uygun fiyatlı modeller üzerinde çalışıyor.

Zuckerberg ayrıca, Meta Ray-Bans ile yapılan iş birliğinin de gelecekte bu teknolojiye daha fazla insanın erişebilmesini sağlayacağını belirtti. Gözlükler, AI entegrasyonu ile giderek daha akıllı hale gelirken, aynı zamanda moda açısından da şık görünecek. Zuckerberg’in vizyonuna göre, on yıl içinde akıllı telefonları ceplerimizde unutup, gözlüklerle her işimizi halledebilir hale geleceğiz.

Peki, sizce bu teknolojik dönüşüm gerçek olur mu? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Meta Quest 3'e dev indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro tarih oldu
Meta Quest 3'e dev indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro tarih oldu

Meta Quest 3'e yüzde 23'lük kalıcı indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro ise artık üretilmeyecek. İşte detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu