USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yuvasını Bir Köpekle Paylaşanların En Sık Yaptığı Hatalar

Köpeğinize herhangi bir zararı olmadığını düşündüğünüz birçok şey, zararlı olabilir. Bahsedeceğimiz tüm bu hataları göz önünde bulundurarak ona daha iyi bir yaşam sunabilirsiniz.

Yuvasını Bir Köpekle Paylaşanların En Sık Yaptığı Hatalar
06-10-2024 11:48
Google News

Ne ÖZETİ| yazık ki herkes bir veteriner kadar bilgi birikimine sahip değil ve evcil hayvan ebeveynlerinin yaptığı bazı hataların ciddi sonuçları olabiliyor.

İçeriğimizde yer verdiğimiz sık yapılan hataları yapmayı bıraktığınızda belki de patili dostunuzun hayatını kurtarabilirsiniz. Öğrendiklerinizi, çevrenizle paylaşmayı da unutmayın! Haydi başlayalım.

Köpek ebeveynlerinin en sık yaptığı hatalar

Kısırlaştırmamak.Veteriner kontrollerini aksatmak.Yeterince aktivite yaptırmamak.Tuvaletini yapması için geçen süreyi uzun tutmak.Kaliteli mama almamak.Sosyalleştirmemek.İnsan yemeği vermek.Cezalandırmak.Mamayı ölçülü vermemek.Tüylerini boyamak.Başka hayvanlara dokunduktan sonra kendi köpeğinize dokunmak.Tıraş ettirmek.Su ve mama kaplarını düzenli temizlememek ve plastik kaplar kullanmak.“Ben bakamıyorum, sokağa/barınağa bırakacağım.” demek.İlgiden mahrum bırakmak.Kısırlaştırmamak.

kısırlaştırma

Özellikle cins hayvanların kısırlaştırılması çok önemli çünkü sokaklar ve barınaklar, hayatları boyunca yuva bekleyen hayvanlarla doluyken cins hayvanların daha fazla çoğalmasının önünü açmamamız gerekiyor.

Bunun yanı sıra kısırlaştırma, dişi köpeklerde rahim ve meme kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini önemli ölçüde azaltırken erkek köpeklerde ise prostat problemleri ve testis kanserinin önlenmesine yardımcı oluyor. Ömürlerini ciddi seviyede artırıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Otomobil Markalarının İlk Arabaları Nasıl Görünüyordu?
Otomobil Markalarının İlk Arabaları Nasıl Görünüyordu?

Audi, Opel, Fiat… Günümüzün otomobil devlerinin yıllar önce ürettiği ilk otomobiller nasıl görünüyordu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu