USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

YouTube'da Dünyaca Ünlü Şarkılar Bir Anda Kayboldu

YouTube ile SESAC arasındaki lisans anlaşmasının süresi sona erdi. Hâl böyle olunca dünyaca ünlü şarkıcıların şarkıları, YouTube'da erişilemez oldu. Neyse ki bu durum Türkiye'yi etkilemiyor.

YouTube'da Dünyaca Ünlü Şarkılar Bir Anda Kayboldu
30-09-2024 09:07
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en popüler çevrim içi video platformu YouTube ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Aralarında Adele, Green Day ve Bob Dylan gibi dünyaca ünlü şarkıcılara da ait olan bir ton müzik, platformdan kaybolmaya başladı. Peki ABD'deki kullanıcıları etkileyen bu durumun sebebi neydi?

ABD merkezli kuruluş SESAC ile YouTube arasında bir lisans anlaşması vardı. Bu lisans anlaşması, dünyaca ünlü şarkıcılara ait eserlerin YouTube'da yayımlanabilmesini sağlıyordu. İşte bu lisans, an itibarıyla sona ermiş durumda. Tarafların anlaşamamaları nedeniyle de SESAC tarafından korunan şarkılar, YouTube'da çalınamaz oldu.

Şarkıyı açan kullanıcılar bir uyarı görüyor

YouTube bazı şarkılar açılamıyor

Yukarıda örnek teşkil eden bir şarkı görüyorsunuz. ABD'den Adele'in "Someone Like You" şarkısını dinlemek için YouTube'a giden bir kullanıcı, şarkıyı açtığı zaman "Bu video, SESAC'ın içeriklerini kapsıyor. Ülkenizde kullanılamaz." şeklinde bir uyarı görüyor. Üstelik YouTube Premium aboneleri de bu durumdan etkileniyorlar. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Artık kazaları araç ekranından bildirebilirsiniz!
Artık kazaları araç ekranından bildirebilirsiniz!

Android Auto için sonunda gelen özellik sayesinde artık Google Haritalar üzerinden kaza, çalışma, ve diğer bildirimleri ekleyebilirsiniz...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu