USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Yoğun bakımdaki hastaların hepsi öldü’

Deprem gecesi yoğun bakımdaki tüm hastaların hayatını kaybettiğini iddia eden İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Çömez, Bakanlığa meydan okuyorum dedi.

‘Yoğun bakımdaki hastaların hepsi öldü’
02-03-2023 04:43
Google News

İYİ ÖZETİ| Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin jeneratörlerin devreye girmemesi nedeniyle deprem gecesi yoğun bakımdaki tüm hastaların hayatını kaybettiğini iddia etti.

BAKANLIK YALANLADI

Çömez, “Ne Erdoğan’a ne de AKP iktidarına hakkımı helal etmiyorum. Gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Erdoğan’a sesleniyorum: Sen şimdi nasıl helalleşeceksin?” dedi. Çömez’in iddialarını Sağlık Bakanlığı yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır” denildi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarının doğru olmadığını belirten Turan Çömez Cumhuriyet’e şöyle konuştu: “Bakanlığa meydan okuyorum: O gece yoğun bakımda bulunan 150 hastanın kayıtlarını çıkarsınlar ve bu hastaların bugün nerede olduğunu açıklasınlar. O hastaların hepsi öldü. Oradan cesetleri çıkaran doktorla görüştüm. Enerji sistemi çalışmadığı için bu hastaların hayatını kaybettiğini söyledi.”



Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu