USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yılmaz'dan önemli açıklamalar: Enflasyonla mücadele, doğrudan yatırım, siber güvenlik...

Ekonomi - Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'ne katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz; enflasyonla mücadele, doğrudan yatırım ve siber güvenlik çalışmaları başta olmak üzere birçok konuda kritik açıklamalarda bulundu.

Yılmaz'dan önemli açıklamalar: Enflasyonla mücadele, doğrudan yatırım, siber güvenlik...
29-09-2024 13:27
Google News
"Suudilerin ÖZETİ| sahip olduğu şirket, Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırımdan bahsetti."
 "Son bir yılda 1,1 milyon istihdam oluştu. Bu muazzam bir artış."
 "Gelecek yılın ortalarında, enflasyon eskisi kadar gündem olmayacak."

Son dakika haberi: Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi, 19. sezonuna başladı. 699'uncu bölümün konuğu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz oldu. Yılmaz, "Böyle programlara daha çok ihtiyacımız var. Nitelik her alanda çok kıymetli. Biz de kamuyu sağlıklı bilgilendirdiğiniz, nitelikli bir program yaptığınız için teşekkür ediyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

YABANCI YATIRIMCININ TÜRKİYE'YE İLGİSİ NASIL?

15 aylık, istikrarlı bir performans var ortada. Yeni güncellenmiş OVP ile de pekiştirmiş olduk. Programa dış dünyadan ciddi bir güven var. Sonuçlarına ilişkin çok ciddi bir takdir var. Gerek portföy, gerek doğrudan yatırımlarda daha farklı bir duruma girmiş oldu Türkiye. 

Dünkü toplantı da 8 yıl aradan sonra bir ilk oldu. Başbakanlık döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız bu toplantıları yapmıştı. Ama belli bir zamandır yapılmıyordu. 

Gelecek yıl da daha vakitli bir şekilde başlayarak programı gerçekleştireceğiz. 

Türkiye istikrarlı bir ülke. Politika çerçevesi öngörülebilirlik sağlayan bir ülke. Huzurlu bir ülke. Türkiye, ciddi anlamda yatırımcıların konuştuğu bir ülke haline gelmiş durumda. Önemli olan bu ilgiyi sonuca dönüştürmemiz. 

TÜRKİYE'YE 5 MİLYAR  DOLARLIK YATIRIM SİNYALİ

Suudilerin sahip olduğu bir şirket var. Tek başına bir şirket, Türkiye'ye 5 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsettiler. 

Uluslararası bir şirket, anketlerinde şunu görüyorlar: Geleceğe dönük yatırım yapar mısınız sorusuna düşünüyoruz cevabı neredeyse iki katına çıktı. Ama doğrudan yatırımlar zaman alan şeyler. Finansal yatırımlar hızla gerçekleşebiliyor ama doğrudan yatırımlarda proje yapacaksınız, arazi hazırlayacaksınız. Biraz zaman alıyor ama asıl değerli olan da bu.