USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıllık kazançları 1 milyon lirayı buluyor: 21 yıl sahneye çıkmadan emekli oldu!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde 70'ten fazla oyuncunun hiç sahneye çıkmadan yılda 18 maaş aldığı öğrenildi. Meral Oğuz isimli oyuncu en son 1997-1998 sezonunda sahneye çıktı ve 21 yıl hiç görev almadan 2017'de emekli oldu.

Yıllık kazançları 1 milyon lirayı buluyor: 21 yıl sahneye çıkmadan emekli oldu!
07-10-2024 12:02
Google News

Devlet ÖZETİ| Tiyatroları'nda Lale Devri Tamer Karadağlı ile sona erdi. 70'ten fazla oyuncunun hiç sahneye çıkmadan yılda 18 maaş aldığı, Meral Oğuz isimli oyuncunun ise en son 1997-1998 sezonunda sahneye çıktı ve 21 yıl hiç görev almadan 2017'de emekli olduğu ortaya çıktı!

Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Nejat Birecik de benzer bir noktaya dikkat çekerek, "Benim dönemimde 21 yıl hiç oyun oynamamış, adres bilgisi, telefon bilgisi bile yanlış çok ünlü bir oyuncu tespit ettik. Bir teşvikini ödemediğimiz için hakaret ederek beni arayıp hesap sordu" dedi.

DT GENEL MÜDÜRÜ KARADAĞLI: LALE DEVRİ BİTTİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, azınlıkta bir oyuncu grubun uzun yıllardır oyun oynamamasına dikkat çekti, büyük çoğunluktaki çalışan oyunculara haksızlık yapılmasını kabul edemeyeceğini söyledi. Karadağlı'nın, "Lale Devri bitti, çalışmayan istifa etsin" sözleri gözleri Devlet Tiyatroları oyuncularına çevirdi.

NEJAT BİRECİK AÇIKLAMALARI İLE ORTALIK KARIŞTI!

Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Nejat Birecik, Sabah'ın konuğu oldu. Birecik, devlet tiyatrosu oyuncuları arasında bir klikleşme olduğunu söyledi, CIA ve FETÖ bağlantılarına kadar pek çok çarpıcı ifade kullandı.

Birecik'in her sözü büyük yankı uyandırırken, en çok konuşulan ise, 21 yıl hiç oyun oynamadan her yıl 18 maaş alan ünlü bir oyuncu oldu.

KİM BU OYUNCU?

Hiçbir oyunda yer almayan, adres bilgisi ve İletişim bilgisi yanlış olan Devlet Tiyatroları oyuncusu kim? Sabah.com.tr, bu ismin bir dönem sıkça adı magazin olaylarına karışan Meral Oğuz olduğu bilgisine ulaştı. Oğuz'un oynadığı son oyunun 1997 yılında sahnelenen 'Ben Anadolu' olduğu öğrenildi.

BUGÜN DE AYNI SORUN: 70'TEN FAZLA OYUNCU KAYIPLARDA AMA MAAŞ ALIYOR

Araştırmalarda bugün de benzeri bir durumun olduğunu tespit edildi. Devlet Tiyatroları'nda 70'ten fazla ismin uzun süredir sahne almadığı öğrenildi. Bazı isimlerin 10 yıldan fazla süredir hiçbir oyunda yer almadığı bilgisine ulaşıldı. Kamuoyu bu oyuncuların kim olduğunu merak ediyor ve bir açıklama bekliyor.

KAYIP OYUNCULARIN TEŞVİKLERİ KESİLDİ

Bir süredir Devlet Tiyatroları içindeki azınlıktaki bir grup oyuncunun hedefinde olan Tamer Karadağlı'nın radikal bir karar alarak sözleşme ve disiplin kurallarını uyguladığı, uzun yıllardır oyunlarda yer almayan, özel işlerle ilgilenen oyuncuların teşviklerini kestiği belirtiliyor.

ORTALAMA YILLIK KAZANÇLARI 1 MİLYON LİRAYI BULUYOR

Devlet Tiyatroları oyuncularının ortalama aylık kazancının 65 bin TL olduğu belirtiliyor. Oyuncular bir ay tek, bir ay ise teşvikle birlikte çift maaş alıyor. Teşvik alınan ay kazancın 100 bin TL civarı olduğu belirtiliyor. Ayrıca yılda iki kez de 30'ar bin TL ödeme yapılıyor. Ortalama yıllık kazanç 1 milyon lirayı buluyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yürüyen Merdiven Basamakları Neden Oluklu?
Yürüyen Merdiven Basamakları Neden Oluklu?

Yürüyen merdivenlerin basamaklarının neden oluklu olduğunuzu hiç merak ettiniz mi? Sebebi, temizlik ve güvenlikte saklı!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu