USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yerli elektrikli araba Mango Car tanıtıldı!

TEKNOFEST 2024’te Türkiye’nin yüzde 100 yerli elektrikli mini otomobili Mango Car büyük bir ilgiyle karşılandı.

Yerli elektrikli araba Mango Car tanıtıldı!
02-10-2024 18:02
Google News

Adana’da ÖZETİ| düzenlenen Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024’te Türkiye’nin yüzde 100 yerli elektrikli mini otomobili Mango Car büyük bir ilgiyle karşılandı. Çevre dostu özellikleri ve yenilikçi teknolojileri ile ön plana çıkan Mango Car, festivalde en dikkat çeken ürünlerden biri oldu. Ziyaretçiler, aracın tasarımına ve sunduğu akıllı sürüş teknolojilerine yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’nin ilk yerli mini otomobili: Mango Car

Mango Car, Türkiye’nin elektrikli otomobil endüstrisine katkı sağlayacak bir proje olarak tanıtıldı. ISSD Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Yüzbaşıoğlu bu aracın teknolojik bir atılım olduğunu vurgulayarak sıfır emisyon salımı ve enerji verimliliği gibi özelliklerinin geleceğin ulaşım çözümlerini bugünden sunduğunu belirtti. Yüzbaşıoğlu, yerli üretim olan bu aracın Türkiye ekonomisine ve teknolojik gelişimine uzun vadede önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Mango Car, tamamen elektrikli motoru sayesinde sıfır emisyon salımı gerçekleştirerek çevreye zarar vermeden şehir içi ulaşımda kullanılıyor. Standart bir şehir şebekesiyle yalnızca 6 saatte tam şarj olabilmesi ve optimize rota önerileri sayesinde enerji verimliliği sağlıyor.

TEKNOFEST’te 5G şovu: 667 kilometre uzaktan ekskavatör kontrolü!

Bu özellikleriyle şehir içi kullanımda uzun menzil sunarak kullanıcılarına avantaj sağlıyor. Ayrıca Trafik Kontrol Merkezi Yazılımı ile sürücülere trafik ışıkları ve hız önerileri sunarak daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Enerji tüketimini minimuma indiren optimizasyon algoritmaları sayesinde Mango Car, ekonomik ve çevreci bir ulaşım çözümü. Adana’daki TEKNOFEST’te sergilenen bu araç geleceğin ulaşım teknolojilerine olan ilgiyi artırdı. Ziyaretçiler arasında ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil de Mango Car’ı yakından inceleyerek yerli üretime olan desteğini ifade etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ford'un Amerika'daki Modelleri Türkiye'ye Gelecek
Ford'un Amerika'daki Modelleri Türkiye'ye Gelecek

Ford, Amerika'da sattığı pek çok güçlü modeli Türkiye pazarına da getirecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu