USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da

Ekonomi - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen 11 şehri yeniden ayağa kaldırmak amacıyla hayata geçirilen 'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da başlayacak.

'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da
14-07-2023 17:02
Google News

Çevre, ÖZETİ| Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Deprem bölgesinin ihya ve inşasında yeni bir dönemin başladığını belirten Özhaseki, "Bu modelde kendi evini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza destek var. Bu projede, konut ve iş yerleri dönüşümü için hibe desteği ve kolay ödemeli krediler var. Yerinde dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde kadim mahalle kültürünü koruyor, meydanları, çarşıları, kadim yapıları, tarihi silüeti ve değerleriyle 11 şehrimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Yeniden ihya ve inşa çalışmalarında yeni bir dönem başlıyor" ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Bakan Özhaseki tarafından daha önce 7 Temmuz'da açıklanan ve deprem bölgesindeki illerde, kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere, konut için 500 bin TL, iş yeri için 250 bin TL hibe, konutlar için 500 bin ile 800 bin TL, iş yerleri için ise 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi kullanma imkanı sağlayan projeye başvurular 17 Temmuz'dan itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Vatandaşlar, 'Çağrı Merkezi ALO 181'den proje ile ilgili detaylı bilgi alabilecek. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ait iki gezici TIR da 'Yerinde Dönüşüm' projesi hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapmak amacıyla bölgede hizmet verecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Neptün Hakkında Yapılan Şaşırtıcı Keşifler
Neptün Hakkında Yapılan Şaşırtıcı Keşifler

Neptün, Güneş sisteminin sekizinci gezegenidir ve haliyle Güneş’e en uzak gezegendir. Ayrıca Neptün, Satürn ve Jüpiter’e kıyasla farklı bir yapıya sahiptir ve bundan dolayı “buz devi” olarak da sınıflandırılır.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu