USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yenidoğan çetesinin kan donduran diyalogları! "Çocuğu yaşat, alem yaparız!"

Yenidoğan vurgununa ilişkin korkunç detaylar gelmeye devam ediyor. Skandal olaya ilişkin şüphelilerin aralarındaki konuşmaların ortaya çıktığı kaydedildi. Diyaloglar, yenidoğan bebek çetesinin korkunç yüzünü belirginleştiriyor.

Yenidoğan çetesinin kan donduran diyalogları!
17-10-2024 11:38
Google News

İstanbul’da ÖZETİ| bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan çete hakkında iddianame Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. Çete hakkında hazırlanan fezleke, değerlendirme yapılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin değerlendirme aşamasında olan iddianameyi kabul etmesi halinde sanıkların önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

Hazırlanan fezlekede şüphelilerin konuşmalarının da yer aldığı belirtildi. Ortaya çıkan diyaloglarda kan donduran detaylar da var. Öyle ki; sağlık durumu kötü olan bir bebeği yaşatmak için aileden 150 bin TL isteyeceklerini belirten şüpheli hemşire Hasan Basri Gök'ün “Doğukan sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Bugün bir alem yaparız, o parayı bir kurtarayım” dediği kaydediliyor. 

HESAPLAR ARASINDA PARA TRAFİĞİ

Öte yandan, Örgüt lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı ve Sarı'nın sahibi olduğusağlık hizmetleri şirketinin hesabından Hasan Basri Gök’ün hesabına 7 ayda 222 bin 880 lira yattığı fezlekede yer alan dikkat çeken detaylar arasında.

Yenidoğan çetesi soruşturmasında önemli gelişme!Yenidoğan çetesi soruşturmasında önemli gelişme!

"ÇOCUĞU YAŞAT, ALEM YAPALIM"

2 bin 912 sayfalık fezlekede tutuklu bulunan hemşire Hasan Basri Gök ve başka bir hastanedeki meslektaşı tutuklu şüpheli Hakan Doğukan Taşçı ile yaptığı konuşma şu şekilde;

►Hakan Doğukan Taşçı: Sevk olacak hastayla ilgili bilgi var mı?

►Hasan Basri Gök: Bugün konuştum anasıyla, babaannesiyle.

►Hakan Doğukan Taşçı: Ödeme için mi?

►Hasan Basri Gök: Kanka ben onu halledeceğim. Bugün bizim para yatsın en azından onu bir kurtaralım. Ondan sonra aile ile ameliyat için konuşacağım. 150 bin fiyat çekeceğim. Uygun mu?

►Hakan Doğukan Taşçı: Tamam ama hasta çok dayanmaz haberin olsun akciğerleri boydan boya kapanmış.

►Hasan Basri Gök: O çocuk ölecek rüyamda gördüm.

►Hakan Doğukan Taşçı: Satürasyonu ona kadar düşmüş yani çok dayanmaz sevkini hızlıca yapmamız lazım ölürse başımıza da sıkıntı olacak.

►Hasan Basri Gök: Doğukan sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Gidip babayla anayla görüşeceğim şimdi bugün parayı alacağım. Kanka bugün bir alem yaparız o parayı bir kurtarayım.

NE OLMUŞTU?

İstanbul ve Tekirdağ'da, bazı doktorların para karşılığında özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine hasta bebekleri sevk ederek devleti zarara uğrattığı ortaya çıkmıştı. İlk etapta aralarında doktorların da olduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmanın devamında sayı 47'ye çıktı.

Tamamlanan soruşturmada Dr. Fırat Sarı’nın örgüt lideri, Dr. İlker Gönen ve ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in örgüt yöneticisi olduğu iddia edilmişti. Sarı ve Gönen’in 273’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Çetenin skandalları ise bitmek bilmiyor. Haksız kazanç elde eden ve bebeklerin ölümüne neden olan çeteye operasyon yapan savcı makamında ölümle tehdit edilmişti. 

Bebek ölümleri ve milyarlık vurgunu soruşturan savcıya ölüm tehdidiBebek ölümleri ve milyarlık vurgunu soruşturan savcıya ölüm tehdidi


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone için dolandırıcı çağrılarını tarihe gömecek özellik geliyor!
iPhone için dolandırıcı çağrılarını tarihe gömecek özellik geliyor!

Apple iPhone için üzerinde çalışılan yepyeni bir özellik, yeni dönemde dolandırıcıların kabusu olabilir. İşte bu özelliğe dair detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu