USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yeni Evlenenen Bazı Çiftler Neden Hızla Kilo Almaya Başlar?

İnsanlar bir ilişkiye başladıklarında veya evlendiklerinde kilo alma eğilimi gösterebiliyor. Kilo almak, sanki ilişkinin yan etkisi gibi bir anda ortaya çıkabiliyor.

Yeni Evlenenen Bazı Çiftler Neden Hızla Kilo Almaya Başlar?
09-04-2023 09:22
Google News

Diyetisyenler, ÖZETİ| insanların düzenli bir ilişki yürütmeye başladıklarında daha önceden sahip oldukları sağlık alışkanlıklarından vazgeçtiğini ifade etmekte. Yani bu durumda göreceğiniz üzere kilo aldıran ilişki değil, ilişkiyle birlikte gelen yeni tüketim alışkanlıkları.

Beslenme ve Diyetetik üzerine yapılan araştırmalar, çiftlerin bir ilişki içindeyken dışarıdaki diğer insanlara iyi görünmek zorunda hissetmediğini ortaya koymakta. Bu durumda romantik ilişki yaşayan kişiler, dışarıda veya evde birlikte geçirdikleri vakit içerisinde yemek yemekten keyif almaya odaklanabiliyor.

Bir kez ipin ucu kaçınca yakalamak zor olabilir.

kilo

İnsanlar, sevgili bulmadan veya evlenmeden önce kendilerine has bir beslenme ve spor düzenine sahip olabilir. Misal bir kişi daha önceden hiç dışarıda yemeyip evde yiyor, iş yerine yemeğini evden götürüyor olabilir.

İlişki başlayınca rutin bozuluyor ve partnerle birlikte dışarıda geçirilen vakit artıyor. Bunun üzerine dışarıda yağlı, şekerli ve kalorili yiyecekler tercih eden çiftler, dışarıda yemeyi alışkanlık haline getirebiliyor.

Birlikte olduğunuz kişinin beslenme alışkanlıklarından etkilenebiliyorsunuz.

Aşk

Romantik bir ilişkiye başlayınca şişmanlamanın tek nedeni birlikte edinilen yeni alışkanlıklar olmayabiliyor. Örneğin partneriniz pizza seviyorsa siz de onunla vakit geçirdiğiniz için onun bu beslenme tercihinden etkilenebiliyorsunuz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Telegram Artık Devletlerle Bilgi Paylaşacak
Telegram Artık Devletlerle Bilgi Paylaşacak

Geçtiğimiz haftalarda Fransa'da tutuklanan Telegram CEO'su Pavel Durov, devletlerin bilgi taleplerini kabul edeceklerini açıkladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu