USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yemen'deki BAE destekli gruplar harekete geçti: Şebve'de askeri operasyon başlattı

Yemen'de GGK'ye bağlı gruplar, ülkenin güneydoğusundaki petrol bölgesi Şebve'de terör örgütleri olarak tanımladığı grupları temizlemek için askeri operasyon başlatıldığını duyurdu.

Yemen'deki BAE destekli gruplar harekete geçti: Şebve'de askeri operasyon başlattı
10-09-2022 14:42
Google News

Yemen'de ÖZETİ| BAE'nin desteklediği Güney Geçiş Konseyi'ne (GGK) bağlı Şebve Savunma Kuvvetleri, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Şebve ilindeki GGK'ye bağlı Güney Ortak Kuvvetleri'nin, vilayeti terör örgütlerinden arındırmak için geniş çaplı askeri operasyon başlattığı kaydedildi.

Operasyonun, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun desteğiyle yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili ayrıntıya yer verilmedi.

Öte yandan, ismini vermek istemeyen bir askeri kaynak, Şebve ilinin merkezi Atak kentinde bir askeri aracı hedef alan bombalı saldırıda GGK'ye bağlı Şebve Savunma Kuvvetleri'nden 1 askerin öldüğünü, 5'i sivil 8 kişinin yaralandığını söyledi.

Yemen'in güneyinde yer alan bir diğer ili Ebyen'de 6 Eylül'de terör örgütü El Kaide'nin düzenlediği saldırıda, GGK'ye bağlı Hizam Emni güçlerinden 21 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'ın Araç Tutmasını Engelleyen Yeni Özelliği
Apple'ın Araç Tutmasını Engelleyen Yeni Özelliği

Apple'ın iOS 18 ile tanıttığı araç tutmasını önleme özelliği, "Bunu bile düşünmüşler!" dedirtiyor. Peki tam olarak nasıl bir özellik bu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu