USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yavaş şarj olan Android telefon için 4 basit çözüm

Telefonlarda yaşanan arızaların başında şarj sorunları geliyor. Android telefonunuz yavaş şarj oluyor ise basit müdahalelerle sorunu çözebilirsiniz.

Yavaş şarj olan Android telefon için 4 basit çözüm
23-09-2024 12:47
Google News

Kullandığımız ÖZETİ| akıllı telefon yavaş şarj oluyor ise yaptığımız ilk şey bir teknik servise gitmek oluyor. Ancak bunlar genellikle basit arızalar olmasına rağmen anakartın üzerinde bulunan çeşitli entegrelerin değişmesine kadar giden ve kullanıcıların cebini yakan sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Telefonlar, yapısı itibariyle bozulmaya meyilli elektronik cihazlardır. Uzun süreli kullanım sonrası ve hatta kısa süreli bile olabilir, çeşitli arızalar ile kullanıcıların canını sıkar. En çok meydana gelen sorunlardan biri de şüphesiz şarj arızalarıdır. Eğer Android telefonunuz yavaş şarj oluyor ise ve şarj hızlı bir şekilde bitiyorsa büyük ihtimalle bir şarj arızası yaşıyorsunuz.

Özellikle telefon yavaş şarj olma sorunu gibi arızaları ciddi tamir ücretleri ödemeden çeşitli yöntemler uygulayarak çözebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey; aşağıda vereceğimiz yöntemleri eksiksiz uygulamanız.

Android telefon yavaş şarj oluyor sorunu için 4 çözüm önerisi

Benim telefonumun hala garantisi var gibi düşünceleriniz varsa endişelenmeyin. Vereceğimiz bu yöntemler, herhangi bir şekilde akıllı telefonunuzun garantisine zarar vermeyecektir. Sadece ufak dokunuşlarla yaşadığınız telefon yavaş şarj oluyor sorununu ortadan kaldıracaktır.

Şarj kablosunu değiştirin

Telefonların yavaş şarj olmasının en büyük nedenlerinden biri de şarj kablosunun yeterli gücü sağlayamamasıdır. Bu nedenle orijinal olmayan şarj kablolarından kesinlikle uzak durmanızı öneririz. Orijinal olmayan şarj kabloları düşük hızlara sahip olduğu için telefonu düzgün bir şekilde şarj edemeyecektir. Eğer elinizde orijinal bir şarj kablosu yoksa aynı şarj hızlarına sahip muadili kabloları da kullanabilirsiniz.

Apple çabuk yıpranan şarj kablosuna çözüm getiriyor

Apple çabuk yıpranan şarj kablosuna çözüm getiriyor

Apple, özellikle iPhone telefonlarda çok sık eleştiri konusu olan şarj kablolarının çabuk yıpranması sorununa çözüm için adım attı. Şirketin yaptığı son patent başvurusu bu duruma çözüm arandığının bir göstergesi niteliğinde.

Şarj adaptörünü değiştirintelefon yavaş şarj oluyor

Kullandığımız şarj adaptörünün orijinal olmaması, telefonunuzun yavaş şarj olmasının en büyük nedenlerinden biridir. Genellikle orijinal olmayan yan sanayi ürünler tercih edilirken, bu tür adaptörler telefona gerekli olan gücü veremez ve yavaş şarj olmalarına neden olur. Bu nedenle yapmanız gereken tek şey orijinal adaptör kullanmanız. Ayrıca piyasada yüksek şarj hızlarına sahip şarj adaptörlerine de göz atabilirsiniz.

Telefonun şarj soketinde oluşan tozları temizleyin

Bu öneri belki de çoğu kişiye önemsiz olarak görünecektir. Ancak telefonların şarj soketlerinde zamanla oluşan tozlar ve kirler, şarj kablosunun sokete tam olarak oturmasını engelleyerek telefonun yavaş şarj olmasına neden olabilir.

Bunun için yapmanız gereken şey, kürdan yardımıyla hassas bir şekilde şarj soketinde oluşan tozları temizlemek. Burada dikkat etmeniz gereken şey, kürdanı kullanırken çok fazla bastırmamanız. Eğer kürdanı çok fazla bastırırsanız sokete zarar verebilirsiniz.

Bataryayı değiştirintelefon yavaş şarj oluyor

Yukarıdaki önerilerinin hepsini uyguladınız ancak kullandığınız telefon hala yavaş şarj oluyorsa bataryayı değiştirmeniz gerekebilir. Maalesef, telefon bataryaları aradan belirli bir zaman geçtikten sonra performansını kaybederek yavaş şarj olmaya başlar.

Ancak yeni nesil akıllı telefonların pil kapakları kasaya yapışık şekilde geldiğinden, bataryayı değiştirmek için kapağı kasadan ayırmanız gerekecek. Bu nedenle garantisi devam eden bir telefonunuz varsa, servise götürmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Son çare teknik servis

Yukarıdaki tüm işlemleri eksiksiz bir şekilde uyguladınız ancak telefon hala yavaş şarj oluyorsa, bir teknik servisin yolunu tutmanız gerekiyor. Tekrar belirtelim; burada teknik servisleri kötülemiyoruz, yaşadığınız sorunu önerilerimizle çözemiyorsanız, teknik servisten yardım almak daha sağlıklı olacaktır.

bataryatelefontelefon yavaş şarj oluyortelefon şarj sorunuşarj
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Neden Hiç Yavru Güvercin Göremiyoruz?
Neden Hiç Yavru Güvercin Göremiyoruz?

Güvercin, sokakta belki de kedi-köpekten daha fazla karşılaştığımzı bir hayvan olmasına rağmen yavrularını hiçbir zaman göremiyoruz. Hatta neye benzediklerini bile bilmiyoruz. İyi ama neden?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu