USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Yaşasın Cumhuriyet!” Sergisi Ankara’da da Açılıyor

İstanbul’da Türkiye İş Bankası Müzesi’nde devam eden  “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” Sergisi, eş zamanlı olarak Ankara’da ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

“Yaşasın Cumhuriyet!” Sergisi Ankara’da da Açılıyor
20-04-2023 14:45
Google News

Cumhuriyetimizin100. ÖZETİ| yılı vesilesiyle açılan “YaşasınCumhuriyet!" sergisininAnkara bacağı da 23 Nisan’dan itibaren Ulus’ta bulunanTürkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeziyaretçileriyle buluşacak.

Sergiler,müzelerin tarihi binalarının elverdiği tasarımlarının yanısıra sergilenen orijinal belge ve objelerle birbirindenfarklılaşırken, konsept, kurgu ve zenginlik açısından benzerözellikler taşıyorlar. Ankara’daki sergide Başkent’e ayrılmışözel bir bölüm de yer alıyor ve kentin planlı büyümesi vesosyal hayatının zenginleşmesi film ve fotoğraflar eşliğindeanlatılıyor.

Yılboyunca İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı devam edecek “YaşasınCumhuriyet!” sergilerinde Cumhuriyetimizinkuruluş yıllarının ruhunu, zorlu bir istiklal savaşınınardından siyasi bağımsızlığını kazanan bir ülkenin iktisadibağımsızlığı inşa etmesinin ilk adımlarını ve küllerindenyeniden doğuşunu görmek mümkün olacak.

MustafaKemal Atatürk’ün “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyükolursa olsun, iktisadi zaferle taçlanmazsa sonuç kalıcı olamaz”sözünden alınan ilhamla hazırlanan İş Sanat’ınkoordinasyonunda hazırlanan sergilerin küratörlüğünü 19. ve20. yüzyıl Türkiyeiktisadi ve sosyal tarihi, kurum ve girişimcilik tarihi konularındayaptığı çalışmalarla bilinen, Marmara Üniversitesi İktisatFakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Murat Koraltürk, tasarımını ise Pattu Mimarlık üstleniyor.

YaşasınCumhuriyet Sergisi, Ulus’un simge yapılarından Türkiye İşBankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde ve Eminönü’ndeTürkiye İş Bankası Müzesi’nde sene sonuna kadar pazartesigünleri hariç her gün ücretsiz ziyaret edilebilecek.

İstanbul’dakısa sürede 50 binziyaretçiye ulaşan serginin Başkent’te de büyük ilgi görmesibekleniyor. Hem İstanbul hem de Ankara’da ziyaretçilerin sergideneyimini zenginleştirmek amacıyla hazırlanan rehberli turlar veöğrenci atölyeleri de ücretsiz olarak sunuluyor.



Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
McDonald’s Hamburgeri 14 Yıldır Nasıl Bozulmadan Duruyor?
McDonald’s Hamburgeri 14 Yıldır Nasıl Bozulmadan Duruyor?

McDonald’s’tan aldığınız son hamburgeri ne kadar saklayabilirsiniz? Bu sorunun cevabı, İzlanda'da bir hostel’da ve yıllardır bozulmadan duran hamburgerin hikâyesiyle şaşırtıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu