USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yapay zeka teknolojisi IFS'de çift haneli büyüme sağladı! Yılın ilk yarısında büyük başarı

Global kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS, 2024 yılının ilk yarısının finansal sonuçlarını açıkladı.

Yapay zeka teknolojisi IFS'de çift haneli büyüme sağladı! Yılın ilk yarısında büyük başarı
31-07-2024 17:48
Google News

Endüstriyel ÖZETİ| Yapay Zeka Teknolojisine Duyulan Talep, IFS’in Yılın İlk Yarısında  Sonuçlara göre yıllık yinelenen gelirin yüzde 24 artışla 850 Milyon Euro'nun üzerine çıkması ve Cloud gelirinin yüzde 20 artması şirketin güçlü çift haneli büyüme trendinin devam ettiğini gösteriyor. Son altı ayda portföyüne yüzlerce marka ekleyen şirketin büyümesindeki en büyük etken ise IFS Cloud'un son sürümündeki yeni endüstriyel yapay zeka yetenekleri oldu. 

Global kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS, 31 Haziran 2024'te sona eren ilk yarıya ait finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin yıllık yinelenen geliri (ARR), 2023'ün ilk yarısına kıyasla yüzde 24 artış göstererek 850 Milyon Euro’nun üzerine çıkarken; şirketin cloud geliri de 2023'ün ilk yarısına göre yüzde 20 arttı.

IFS Cloud'un son sürümündeki yeni endüstriyel yapay zeka yetenekleri sayesinde çift haneli büyümesini sürdüren şirketin yazılım gelirleri de toplam gelirin yüzde 82’sini temsil etmeye başladı. 
Yılın ilk altı ayında IFS, yüzlerce mevcut müşterisini IFS Cloud'a yükseltmenin yanı sıra portföyüne 170'in üzerinde yeni logo ekledi.

500'den fazla müşteri, IFS’in Endüstriyel Yapay Zeka yeteneğinden yararlandı. Böylece ortalama yüzde 23,6 oranında üretkenlik artışı tespit edilirken; yıllık olarak toplamda 15 milyar dolarlık tasarruf elde edildi. Örneğin, tanınmış bir tesis yönetimi müşterisi, saha iş gücünün verimliliğini ve varlıkların çalışma süresini iyileştirmek için IFS'i tercih ederek; CO2 çıkışında yüzde 30'luk bir azalma ve üretkenlikte yüzde 10'luk bir artışla sonuçlanarak önemli bir iş değeri yarattı.
Öngörülemeyen bir ortamda çift haneli büyüyoruz

IFS CEO'su Mark Moffat finansal sonuçlara ilişkin olarak: “IFS'nin güçlü büyüme ve odaklanmış pazar liderliği konusundaki kararlılığından son derece gurur duyuyorum. Özellikle öngörülemeyen bir makroekonomik ortamda sürdürülebilir çift haneli büyümemiz, müşterilerimize olağanüstü değer sunma konusundaki kararlılığımızın bir sonucu ve bu da bizim sürekli daha iyi performans göstermemizi sağlıyor. Yıllık yinelenen gelirdeki artışımız, işimizin ilerleyişine işaret ediyor. " dedi.

Bugün yapılan yatırımların uzun vadeli başarıyı destekleyeceğini ve IFS'in sektördeki lider konumunu önümüzdeki yıllarda sağlamlaştıracağını kaydeden Moffat; “Performansımız tek seferlik bir başarı değil. Bu, yatırımcılar için sağlam temellerimizin ve güvenilirliğimizin büyük bir işareti olan uzun vadeli istikrarlı büyümemizin bir yansıması… Ardı ardına aldığımız sonuçlara bakarak büyümemizin sürdürülebilir ve güçlü bir temele dayandığını düşünüyoruz” diye konuştu. 

YAPAY ZEKA TEKNOLOJIMIZIN FARKI ŞEKILLENDIRILEBILIR OLMASI

IFS Türkiye CEO’su Ergin Öztürk ise şirketin büyümesinde oldukça etkili olan endüstriyel yapay zeka destekli teknolojisinin, müşterilerinin faaliyet gösterdiği sektörlere özel ve son derece şekillendirilebilir olmasıyla öne çıktığını söyleyerek, “ Dünyanın dört bir yanındaki şirketler, temel iş süreçlerini optimize etmek, fiziksel varlıklarının tüm yaşam döngüsünü yönetmek ve saha servis operasyonlarının verimliliği ile etkinliğini artırmak için IFS.ai'ye güveniyor.

Biz de Türkiye ‘de kurumsal iş uygulamalarına entegre endüstriel yapay zeka teknolojisini kullanarak binlerce şirketin dijital dönüşümüne katkıda bulunuyor verimliliklerinin artmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?

İlk Ferrari elektrikli otomobili nasıl görünüyor? İtalya'da test edilen prototip internete sızdırıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu