USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra vs iPhone 15 Pro Max!

Herkesin beklediği ve telefon almayı ertelediği kıyaslama şimdi sizlerle. Xiaomi 14 Ultra vs iPhone 15 Pro Max kıyaslaması sizlerle.

Xiaomi 14 Ultra vs iPhone 15 Pro Max!
07-07-2024 12:58
Google News

Beklenen ÖZETİ| kıyaslama videosuyla karşınızdayız. iPhone 15 Pro Max’in ekranı ve kamerası gerçekten insanları tatmin edecek düzeyde. Xiaomi 14 Ultra tarafında ise kamera özellikleri çok daha farklı bir boyutta, çünkü içerisinde Leica sensör var. Xiaomi 14 Ultra vs iPhone 15 Pro Max kıyaslaması sizlerle.

Xiaomi 14 Ultra vs iPhone 15 Pro Max!YouTube videoSDNShiftdelete.netXiaomi 14 Ultra veya iPhone 15 Pro Max satın almak için buraya tıklayın

İlk olarak fiyatlardan başlamamız gerekiyor. Eğer Xiaomi 14 Ultra’yı satın almaya karar verirseniz, kutu içeriği dolu geliyor ve telefonu 9.000 TL’ye satın alabiliyorsunuz. Bu parayı verdikten sonra 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip oluyorsunuz. iPhone 15 Pro Max’i satın almaya karar verirseniz, cihaz titanyum kasaya sahip ve şu anda fiyatı 19.999 TL. Yani 10.000 TL’lik bir fark var. iPhone 15 Pro Max’i satın alırsanız, 8 GB RAM ve 256 GB’lık bir depolama alanı ile karşılaşıyorsunuz.

Xiaomi 14 Ultra’nın kutusundan 90 watt’lık bir adaptör çıkıyor ve içerisinde bulunan 5000 mAh’lik bataryayı çok hızlı bir şekilde doldurabiliyorsunuz. Ayrıca 80 watt’lık bir kablosuz şarj özelliği mevcut. iPhone 15 Pro Max’in maksimum şarj değeri ise 27 watt ile sınırlı. Xiaomi 14 Ultra çok hızlı bir şekilde şarj olabiliyor. Ayrıca kutu içeriğinden bir adet kılıf ve kablosu da çıkıyor. iPhone 15 Pro Max’in kutusundan ise iki ucu Type-C olan bir kablo çıkıyor.

Tasarım ve Ekran

İki telefonun tasarımlarına geçelim. Bence iki tasarım da kendine has bir şekilde konumlandırılmış. Xiaomi 14 Ultra’nın ekranı büyük ve cihazı hafif salladığınız zaman bir ses duyabiliyorsunuz. Bu ses, cihazın içindeki 1 inçlik sensör ve X eksenli stabilizasyon sisteminden kaynaklanıyor. iPhone 15 Pro Max’te ise bu ses yok. Kağıt üzerinde Xiaomi 14 Ultra’nın çok daha stabil videolar çektiği söyleniyor. Bu testleri sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.

Ekran boyutlarına baktığımızda, ikisinin de ekran boyutları birbirine yakın. Sadece Xiaomi 14 Ultra’nın ekranı biraz daha büyük. İkisinin de ekranı Dolby Vision destekli. Dizi ve film izlerken gerçekten doygun renklerle karşılaşıyorsunuz. Xiaomi 14 Ultra, 68 milyar renk desteği ile dikkat çekiyor. iPhone 15 Pro Max’in ekranı ise LTPO Super Retina XDR OLED ekran. Apple, bu ekranın dünyadaki en iyi ekran olduğunu iddia ediyor.

Yazılım ve Ekosistem

İki telefonu aldığınızda bir Instagram Story kıyaslaması yapmak isteyebilirsiniz. iPhone 15 Pro Max’te daha yumuşak ve sarımtırak renkler görüyorsunuz. Xiaomi 14 Ultra’da ise daha gerçekçi renkler ve net bir video sunuluyor. Ekosistem tarafında, Xiaomi 14 Ultra’nın Apple ekosistemini yakalayamadığını görüyoruz. Apple ekosisteminde, cihazlar arasında dosya aktarımı ve diğer işlemler çok daha kolay ve hızlı.

Kamera Özellikleri

Kamera özellikleri, iki telefon arasında en dikkat çeken farklardan biri. Xiaomi 14 Ultra’nın kamerası, Leica sensörü sayesinde çok daha farklı bir boyutta. Portre modunda çekilen fotoğraflar gerçekten çok etkileyici. iPhone 15 Pro Max ise Deep Fusion teknolojisi sayesinde çok canlı ve doğal fotoğraflar sunuyor. İki telefonun da fotoğraf ve video performansı oldukça başarılı, ancak Xiaomi 14 Ultra’nın stabilizasyonu bir adım önde.

İşlemci, Batarya ve Depolama

İki telefonun işlemcileri gerçekten canavar gibi. iPhone 15 Pro Max’te A17 Pro, Xiaomi 14 Ultra’da ise Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi bulunuyor. Sentetik testlerde Xiaomi 14 Ultra’nın önde olduğu görülüyor. iPhone 15 Pro Max’te ise bazı testlerde önde olduğunu söyleyebiliriz. Depolama konusunda Xiaomi 14 Ultra, UFS 4.0 teknolojisini kullanırken, iPhone 15 Pro Max NVMe teknolojisini kullanıyor.

Günün sonunda, iPhone 15 Pro Max ve Xiaomi 14 Ultra kıyaslamasında kazanan yok. İki telefon da kendine has özellikleri ile dikkat çekiyor ve kullanıcılarını memnun ediyor. iPhone 15 Pro Max, video konusunda daha stabil çalışıyor. Xiaomi 14 Ultra ise fiyat-performans açısından daha avantajlı. İki telefon da alınabilecek düzeyde, tercih tamamen kullanıcıya kalmış.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Xiaomi, HyperOS Destekli Yeni Buzdolabını Tanıttı
Xiaomi, HyperOS Destekli Yeni Buzdolabını Tanıttı

Xiaomi, akıllı ev aletlerinde yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor ve şirket yeni buzdolabıyla adından söz ettirmenin peşinde.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu