USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

X'te Bazı Gönderilere Sansür Uygulanmaya Başladı

X, bir siyasetçi ile ilgili paylaşılan bilgilere erişim engeli getirdi. Hiçbir yasal dayanağı olmayan bu hamle, X'e olan güveni sarsmış durumda. İşte yaşananlar...

X'te Bazı Gönderilere Sansür Uygulanmaya Başladı
27-09-2024 13:47
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en popüler mikroblog platformu X, skandal olarak kabul edebileceğimiz bir işe imza attı. Milyarder iş insanı Elon Musk yönetimindeki platform, bir siyasetçi ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı bir belgeye erişim engeli getirdi. Tamamen keyfi olarak alınan bu karar, platforma olan güveni sarsacak türden.

Konumuz bu değil ancak yine de açıklayalım; Elon Musk, Donald Trump'a açık destek ilan etti. İkilinin arası da oldukça iyi. İşte platformda yasaklanan bağlantı tam olarak bununla ilgili. Görünen o ki Donald Trump'ın seçim kampanyasına zeval geleceğini düşünen Elon Musk ve ekibi, Trump'ın yardımcılığına aday olan James David Vance hakkında sızdırılan belgelere erişimi engellemiş durumda.

Haberi servis eden gazeteci de X'ten uzaklaştırıldı

X skandal hamle

James David Vance ile ilgili sızıntıyı gündeme getiren isim, Ken Klippenstein isimli bir gazeteciydi. X yönetimi, bu gazeteciyi de platformdan uzaklaştırdı. Gazeteciye ait X hesabı kapatılırken, Ken Klippenstein'in internet sitesiyle ilgili paylaşılan bağlantılar da silinmiş durumda. Yani Elon Musk ve ekibi, büyük bir ambargo uygulamaya başladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dünya Turizm Günü'nde vivo X100 Pro anılarınıza değer katacak!
Dünya Turizm Günü'nde vivo X100 Pro anılarınıza değer katacak!

vivo, Dünya Turizm Günü'nde seyahatlerinize değer katmak için ideal bir seçenek sunuyor: X100 Pro.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu