USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

WP Kurucusu Kendiyle Aynı Düşünmeyen Çalışanları Kovuyor!

Automattic CEO'su Matt Mullenweg, WP Engine konusunda kendiyle aynı fikirde olmayan çalışanları kovmaya başladı.

WP Kurucusu Kendiyle Aynı Düşünmeyen Çalışanları Kovuyor!
04-10-2024 23:33
Google News

Wordpress.com ÖZETİ| ile WP Engine arasındaki anlaşmazlıkların ayyuka çıkmasının ardından son dönemde iki taraf arasındaki kavga büyümeye devam ediyor. Wordpress kurucularından olan Automattic CEO'su Matt Mullenweg, WP Engine ile olan mücadelede kendisiyle aynı fikirde olmayan çalışanları işten çıkarmaya başladı.

Öte yandan Mullenweg en azından çalışanları işten çıkarırken bahaneler bulmak yerine adil bir yöntem izliyor. WP Engine konusunda CEO'nun kararına katılmayan çalışanlar, 30 bin dolar ya da altı aylık maaşları (hangisi daha yüksekse) ödenerek işten çıkarılıyor. Şimdiye kadar bu nedenle 159 kişinin işten çıkarıldığı belirtiliyor ki bu da WP iş gücünün yüzde 8,4'ü anlamına geliyor.

WP Engine için "kanser" demişti

wp engine

Wordpress.org'un kontrolü Automattic'te olsa da WP Engine Silver Lake adlı yatırım fonunun kontrolünde bulunuyor. WP Engine için "kanser" ifadesini kullanan Mullenweg, WP Engine'i Wordpress markasına zarar vermekle ve açık kaynak kodlu bu projeye yeterince katkı sağlamamakla suçluyordu. 

Mullenweg açıklamasında, "Silver Lake ve WP Engine'in bana ve Automattic'e olan saldırıları, asılsız olsa da, etkili oldu. Automattic'teki iş arkadaşlarımın önemli bir kısmının beni ve hareketlerimi kabul etmediği açıkça ortaya çıktı," ifadelerini kullandı. İşten ayrılan çalışanlar firmaya tekrar katılamayacak. 

Wordpress ile WP Engine arasındaki tartışmalar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi taraf daha haklı? Yorumlarınızı bekliyoruz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu