USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Windows 11 Gizli Özellik Etkinleştirme Uygulaması - Webtekno

Microsoft, Windows 11'in gizli özelliklerini etkinleştirmeye yarayan "StagingTool" aracını yanlışlıkla herkes için yayınladı. Olay anlaşılınca uygulama kaldırıldı ancak forum sitelerinde StagingTool'a ulaşılabiliyor.

Windows 11 Gizli Özellik Etkinleştirme Uygulaması - Webtekno
04-08-2023 09:22
Google News

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 11 ile ilgili büyük bir "yanlış adım" attı. Şirket, Windows 11'de henüz aktif edilmemiş özellikleri bulmaya ve bunları etkinleştirmeye yarayan dahili bir aracı, yanlışlıkla yayınladı. Hal böyle olunca geliştiriciler "StagingTool" isimli bu aracı kullanmaya başladılar. Microsoft, yanlışlığı fark ettikten sonra uygulamayı kaldırdı ancak nafile. StagingTool, Windows 11 ile ilgili forum sitelerine yayıldı bile...

Aslına bakacak olursak Windows 11 için etkinleştirilmemiş olan özellikler, geçmişte üçüncü taraf bir yazılım olan "ViveTool" aracılığıyla kullanılabiliyordu. Kullanıcılar, bu yazılımı kullanarak yeni özellikleri keşfetmenin yanı sıra, düzenlemeler de yapabiliyorlardı. İşte StagingTool'un da tam olarak aynı amaca hizmet ettiği anlaşıldı. Yazılımdan anlayan Windows meraklıları, daha çok bir komut satırı uygulamasına benzeyen StagingTool ile Windows 11'deki tüm gizli özelliklere anında ulaşabilecekler.

Microsoft, konuyla ilgili üçüncü taraf yazılımlar olduğunu zaten biliyor ama ses etmiyordu

Windows 11

ViveTool, uzun zamandır kullanımda olan bir yazılım ve Microsoft da bu yazılımın varlığından haberdardı. Hatta Windows Insider bölümünün lideri Amanda Langowski, geçmişte yaptığı bir açıklamada "Daha teknik Insider'larımızdan bazılarının, test aşamasındaki yapılarda bazı özelliklerin kasıtlı olarak devre dışı bırakıldığını keşfettiklerini de biliyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Bu durum, Microsoft StagingTool'un aslında bilinçli bir şekilde yayınlanmış olabileceğini düşündürüyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iOS 18.0.1 Güncellemesi Yayımlandı: İşte Yenilikler
iOS 18.0.1 Güncellemesi Yayımlandı: İşte Yenilikler

Apple, iOS 18 için hazırladığı ilk güncelleme olan iOS 18.0.1'i yayımladı. Bu sürüm, iOS 18'de tespit edilen sorunlara odaklanıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu