USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

WhatsApp, kullanıcı sayısını ilk kez resmi olarak açıkladı!

WhatsApp sahibi Meta, bugüne dek uygulamanın kullanıcı sayısını gizli tutuyordu. Şirket, ilk kez resmi rakamları basınla paylaştı.

WhatsApp, kullanıcı sayısını ilk kez resmi olarak açıkladı!
26-07-2024 12:37
Google News

Meta, ÖZETİ| özellikle Amerika Birleşik Devletleri genelinde kullanıcı sayısını basınla paylaşmamakta ısrar ediyordu. Yıllar süren geleneğe bir son veren Meta, ABD genelinde WhatsApp kullanılan cihaz sayısını resmen paylaştı. Açıklanan rarkamlar, Meta'nın halen iMessage'ın çok gerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.

WhatsApp vs. iMessage: ABD, kararından vazgeçmiyor

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, firmanın ABD genelindeki WhatsApp kullanıcısını açıklamama geneleğine son vererek, kendi WhatsApp hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.

Zuckerberg, ABD genelinde WhatsApp'ın gün itibarı ile 100 milyon kullanıcı barajını aştığını belirtti. Zuckerberg'e göre WhatsApp, ülkenin en hızlı yükselen mesajlaşma uygulaması olduğunu ve sadece Teksas eyalitinde 10 milyon kullanıcıyı geride bıraktığını belirtti. Bunun dışında Los Angeles, New York, ve Miami de WhatsApp kullanımın hızla yükseldiği şehirler arasında yer alıyor.

whatsapp-kullanici-sayisini-ilk-kez-resmi-olarak-acikladi-2

Tüm bu gelişimin yanında, WhatsApp'ın ABD genelinde iMessage'ın halen fersah fersah gerisinde olduğunu belirtmeliyiz. Son olarak 2024 yılının Mart ayında yayınlanan rakamlar, ABD genelinde 240 milyondan fazla iMessage kullanıcısı olduğu yönündeydi. Buna, Amerika halkının SMS kültürünü de terk etmediğini eklersek, WhatsApp ülkede çok da popüler değil.

WhatsApp, AI Studio adlı yeni yapay zeka özelliğini tanıtıyor!

WhatsApp, AI Studio adlı yeni yapay zeka özelliğini tanıtıyor!

WhatsApp, işlerinizi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme ile geliyor. İşte WhatsApp'ın yeni özelliği AI Studio.

Her ne kadar global anlamda 2 milyardan fazla kullanıcıyla zirvede yer alsa da, WhatsApp'ın ABD pazarında, yakın zamanda iMessage'e rakip olması beklenmiyor. Son olarak Apple'ın RCS inadını kırması ve Android kullanıcılarıyla da iletişim kurulmasının önünü açtığı düşünülürse, WhatsApp ABD pazarında büyümek için çabalarını sıklaştırmalı gibi görünüyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

abdkullanıcı sayısıMetawhatsapp
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla, Semi için gaza bastı! İşte yeni görüntüler
Tesla, Semi için gaza bastı! İşte yeni görüntüler

Tesla Semi üretimleri havadan görüntülendi. ABD'deki Gigafactory'de çekilen görüntüler, 26'dan fazla modeli gözler önüne serdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu