USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Teknoloji

Vücutta Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Ara sıra kaşınmak normal ve hatta rahatlatıcı, doğal bir eylemdir. Ancak bazen vücutta kaşıntı hissi öyle bir hale gelir ki yaşam kalitemizi bile düşürebilir. Pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen kaşıntı bazen farklı hastalıkların habercisi olabilir. Gelin v

Vücutta Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?
02-03-2023 13:23
Google News

Şöyle ÖZETİ| bir doğaya baktığımız zaman küçücük böceklerin, kuşların ve tonlarca ağırlıktaki fillerin bile kaşındığını görebiliriz. Doğanın bir parçası olarak insan da kaşınır. Bu doğal tepkiyi vermemizin nedeni, cildimizi rahatsız eden dış etkenleri uzaklaştırmaktır. Yani vücutta kaşıntı normaldir ve şöyle ortalama bir istatistik vermek gerekirse bir insan günde 100 defa kaşınmaktadır. 

‘Vücutta kaşıntı bir sorun değil o zaman’ diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bazen bu kaşınma durumu haddi aşabilir ve yaşam kalitemizi düşürecek noktaya gelebilir. Pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkan kaşıntı, bazen farklı hastalıkların da işareti olabileceği için son derece dikkatli olmak gerekiyor. Vücutta kaşıntı neden olur, hangi durumda şüphelenmek gerekir ve nasıl geçer gelin tüm detaylarıyla inceleyelim.

vücutta kaşıntı

Öncelikle bir tanım yapalım; Vücutta kaşıntı nedir?

Kaşıntı, vücudumuzun tamamında ya da bir kısmında ortaya çıkan bir his olarak tanımlanabilir. Bu his geldiği zaman kaşınan bölge elle, başka bir uzuvla ya da başka bir nesneyle uyarılarak rahatlama sağlanır. Doğal bir dürtüdür ve herhangi bir sağlık sorunu olmasa da bir insan günde ortalama 100 kez kaşınabilir.

Bir sağlık sorunu olarak vücuttaki kaşıntı ise normal dışı bir durumu ifade eder. Kişi o kadar çok kaşınır ki yaşam kalitesi düşer. Bazen bu kaşıntıyla beraber kızarıklık ve kabartı da görülebilir. Bu nedenle bir türlü geçmek bilmeyen ve hayat kalitesini etkileyen kaşınma durumlarında şüphe oluşabilir.

Peki niye kaşınıyoruz, vücutta kaşıntı neden olur?

Cilt kuruluğuEgzamaUyuzBöbrek yetmezliğiSarılıkSirozDış etkenler ve alerji