USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vucic: Türk Akımı olmasaydı, şimdi günde 12 saat elektriği kesiyor olacaktık

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin, AB'nin baskısı altında olduğunu söyledi.

Vucic: Türk Akımı olmasaydı, şimdi günde 12 saat elektriği kesiyor olacaktık
01-10-2022 17:44
Google News

Sırbistan ÖZETİ| Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında yaşanan gaz sızıntıları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Aleksandar Vucic, olaya ilişkin olarak, "Bunu duyduğumda terledim. Olanları gördüğümde ağlasam mı gülsem mi bilemedim" dedi.

Vucic, Karadeniz'de, Türkiye'de ve Bulgaristan'da benzer bir olayın yaşanması durumunda, "Avrupa'nın gazsız kalacağını" savundu.

Vucic ayrıca, Türk Akımı boru hattının önemine dikkat çekerek, "Türk Akımı doğal gaz boru hattını iki yıl önce yapmasaydık, şimdi günde 12 saat elektriği kesiyor olacaktık" ifadelerini kullandı.

'AB'NİN BASKISI ALTINDAYIZ'

"Sırbistan'ın AB'nin baskısı altında olduğunu" belirten Vucic, "Donbass'taki referandumların Belgrad'ın, Rusya'ya karşı tutumunu daha da karmaşık hale getirdiğini" sözlerine ekledi.

Vucic konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Geçenlerde bir telefon aldık ve Avrupa Parlamentosu'nun Sırbistan'ın AB'ye katılım müzakerelerini durdurmaya karar vereceği söylendi. Sonra vizesiz rejim olmayacağını, bize yaptırım uygulayacaklarını söylediler."

Sırbistan'ın gaz depolarında yeterli miktarda gaz biriktirebildiğine işaret eden Vucic, Sırbistan'ın gaz tedariki için Rusya ile anlaşmaları olduğunu dile getirdi.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple Çalışanlarına Slack ve Sosyal Medyayı Kısıtlamakla Suçlanıyor
Apple Çalışanlarına Slack ve Sosyal Medyayı Kısıtlamakla Suçlanıyor

Apple, çalışanlarının Slack ve sosyal medya kullanımını kısıtladığı gerekçesiyle ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu tarafından suçlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu