USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Volkswagen, efsane modeli üretmeyi bırakıyor!

Volkswagen, ABD'deki bayilere gönderdiği duyuruda 2024 yılında Arteon satmayacaklarını açıkladı. İşte detaylar.

Volkswagen, efsane modeli üretmeyi bırakıyor!
15-12-2023 19:27
Google News

Volkswagen, ÖZETİ| önümüzdeki yıldan itibaren efsane sedan modelinin satışlarını durduracağını doğruladı. ABD'deki ortaklarına gönderdiği duyuruda Volkswagen, Arteon 2024 modelinin ABD'de çıkmayacağı açıklandı.

Volkswagen, Arteon'dan vaz mı geçiyor?

Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'nde Arteon satışlarını durduracağını dile getirdi. Bayilere gönderilen bildirimde otomotiv devi, 2023 model yılının ABD pazarı için Arteon üretiminin sonunu işaret ettiğini belirtti.

İlk olarak 2017 yılında tanıtılan Arteon, Volkswagen'in Audi A5 Sportback gibi rakipleri hedef alan amiral gemisi sedanıydı. Şık tasarıma ve geniş iç mekana sahip olan araç, üst düzey konfor sunmasıyla otomotiv pazarında beklentileri karşıladı. Ancak, Amerikalı sürücüler arasında ilgi çekmekte zorlanmış gibi duruyor.

Honor ve Porsche anlaştı: Porsche tasarımlı Honor telefonlar yolda!

Honor ve Porsche anlaştı: Porsche tasarımlı Honor telefonlar yolda!

Honor, lüks tasarım furyasını akıllı telefonlara geri getirmek için Porsche Design ile anlaşma imzaladı. İşte detaylar...

VW, 2023'ün ilk yarısına kadar ABD'de sadece 1155 Arteon sedan satabildi. Buna karşılık Jetta ise aynı dönemde 16 bin adedin üzerinde satış gerçekleştirdi. Arteon'un satışlarındaki düşüşün 2022'den 2023'e daha da sert olduğu bildirildi.



Volkswagen'in elektrikli araçlara yönelik stratejisinin bir parçası olarak ürün yelpazesini düzene sokmaya çalıştığını biliyoruz. Bu yüzden Arteon'un ABD için üretimden kaldırılması sürpriz olmadı. Bu kararın ABD pazarına özel olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Arteon ABD'de başarılı olamamış olsa da, bir şirket sözcüsü premium sedan modeli üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 2025'te satışa sunulması planlanan ID.7 elektrikli sedanın Arteon'un yerini alacağını ifade etti.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mikro Kara Delikler Mars ile Mesafeyi Kaydırabilir!
Mikro Kara Delikler Mars ile Mesafeyi Kaydırabilir!

Yeni araştırmalar, mikro kara deliklerin Mars'ın yörüngesindeki sallantılara neden olabileceğini ortaya koyuyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu