USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Vites Değiştirmek İçin En Uygun Devir Nedir? - Webtekno

Vites kutusu olarak da adlandırılan şanzıman, en basit tabiri ile motorda oluşan enerjinin tekerleklere aktarılmasını sağlayan bir parçadır. İçerisindeki miller, dişliler ve vites çatalı yardımı ile tekerleklere, sürücünün istediği şiddet ve oranda güç aktaran şanzıman ol

Vites Değiştirmek İçin En Uygun Devir Nedir? - Webtekno
17-11-2023 18:28
Google News

Şanzıman ÖZETİ| ya da bir diğer adı ile vites kutusunun tarihi neredeyse otomobiller kadar eskiye dayanıyor. Günümüzde artık pek çok kişi otomatik ya da yarı otomatik şanzımanları tercih etmeye başlamış olsa da hâlâ manuel şanzımanlı araç kullanmak isteyen birçok 'petrolhead' bulunuyor.

Manuel araç kullanan kişiler arasında uzun zamandır süregelen tartışmalardan bir tanesi de her zaman 'en uygun vites değiştirme devri' olmuştur. Biz de sizlerle birlikte bu soruya yanıt bulmaya çalışacağız.

Otomobiller için uygun vites değiştirme devri; çevre koşulları, sürüş tarzı ve motor gücüne göre farklılık gösterebilir.

en uygun vites değiştirme devri

Öncelikle bu sorunun tek bir cevabı olmadığını söyleyerek içeriğimize başlayalım. Vites değişim devri; aracın kullanım amacı, motor gücü, yakıt tipi, yol koşulları, sürüş tarzı ve birçok farklı dış etmen nedeniyle değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden en uygun vites değişimi için tek bir motor devrini işaret etmek yanlış olacaktır. Ancak farklı koşullara göre ve markaların verilerine göre bazı aralıklar yakalamak mümkün.

İlk olarak, eğer daha ekonomik bir sürüş amaçlıyorsak yüksek devirlerden uzak durmamız gerekiyor. Mümkün olduğunca daha sakin bir sürüş ile birlikte yavaş bir hızlanmanın ardından sabit sürat ile seyretmek ve sık frenlemeden kaçınmak yakıt tüketiminizi belirli bir seviyenin altında tutacaktır.

Yakıt ekonomisi için yüksek devirlerden kaçınmak oldukça önemli.