USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vergilere zam geldi! yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV yüzde 20'ye çıktı

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Katma Değer Vergisi oranlarında artışa gidildi. Katma değer vergisi (KDV) yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10’a çıkarıldı.

Vergilere zam geldi! yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV yüzde 20'ye çıktı
07-07-2023 07:22
Google News
Resmi ÖZETİ| Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Katma Değer Vergisi oranlarında artışa gidildi. Katma değer vergisi (KDV) yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10’a çıkarıldı.Abone ol

Son dönemde emeklilikte yaşa takılanların (EYT) emekli edilmesi, işçi ve memur maaşlarına yapılan zamlarla birlikte vergilerde de artış beklenmeye başlamıştı. Beklenen vergi artışları gelmeye başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; bazı mal ve hizmetlerde uygulanan yüzde 18'lik KDV, yüzde 20 çıkarılırken, bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8'lik KDV ise yüzde 10 olarak yeniden belirlendi.

Bütçe gelirinin 3'te biri KDV'den geliyor

KDV, devlet bütçesinde önemli bir yer tutuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2022 Aralık Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri Raporu’na göre bütçe gelirlerinin yaklaşık üçte biri KDV’den oluşuyor. Bu bütçedeki en büyük kalem. KDV’den sonraki en önemli iki gelir kaynağını ise özel tüketim vergisi ve gelir vergisi oluşturuyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Halo Oyunlarının Unreal Engine 5 ile Geliştirileceği Açıklandı
Halo Oyunlarının Unreal Engine 5 ile Geliştirileceği Açıklandı

İkonik seri Halo'nun geliştiricisi 343 Industries, isim değişikliğine gittiğini duyurdu. Ayrıca artık yeni oyunların Unreal Engine 5 ile geliştirileceğini de açıkladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu