USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vergi iddialarında dikkat çeken üç yıl vurgusu: Vergi tartışmalarında 'siyasi' algı!

Ekonomi - Büyük firmaların vergi ödemediği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak, iddiaların sınırlı olduğunu vurguladı. Ak, ekonomi yönetiminin bu konuda sıkı politika uyguladığının altını çizdi.

Vergi iddialarında dikkat çeken üç yıl vurgusu: Vergi tartışmalarında 'siyasi' algı!
30-07-2024 17:18
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Sosyal medyada bazı büyük şirketlerin vergi ödemediği veya düşük oranda vergi ödediğine dair iddialar gündemde geniş yankı uyandırdı. Şirketlerin vergi ödemediğine dair yer alan iddialarda özellikle son üç yıldır ödenmediğine ilişkin ibareler dikkat çekti.

Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın X hesabından yapılan açıklamada, Vergi Denetim Kurulunun risk analiz sistemi üzerinden yaptığı tespitler neticesinde, 2 bin 815 büyük mükellefin halihazırda toplam yüzde 27’si nezdinde vergi incelemelerine devam edildiğini bildirdi.

Son dakika... Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması!Son dakika... Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması!

Öte yandan vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vergi açıklamasıHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vergi açıklaması

Kayıt dışı para ile mücadelenin devam ettiğini her fırsatta ve atılan her adımda belli eden ekonomi yönetimi vergide adaleti arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kayıt dışılıkla mücadelemiz hız kesmiyor. Gelir beyan etmediği halde yüksek harcaması olan mükelleflere yönelik denetimleri yoğunlaştırıyoruz. Vergide adaleti artırmaya yönelik uygulamalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Büyük firmaların olduğu birçok mükellefin vergi ödemediği iddialarına ilişkin konuyu Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak, Haber7’ye değerlendirdi. İddiaların yetersiz olduğunu ve vergi konusunun oldukça hassas olduğunu vurgulayan İsmail Vefa Ak, ekonomi yönetiminin bu konuda sıkı politika uyguladığının altını çizdi.