USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
YaÅŸam

Vefatının seneidevriyesinde Lütfi Doğan'a anma programı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, vefatının seneidevriyesinde Çamlıca Camii'nde gerçekleştirilecek programla anılacak.

Vefatının seneidevriyesinde Lütfi Doğan'a anma programı
05-12-2024 16:48
Google News

Eski ÖZETİ| Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, vefatının birinci yıl dönümünde anılacak. 

Lütfi Doğan ve İlim Vakfı tarafından 6 Aralık Cuma günü (yarın) saat 18.30'da Çamlıca Camii'nde gerçekleştirilecek anma programında Lütfi Doğan adına hatim duası yapılacak.

Lütfi Doğan kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? Lütfi Doğan'ın bilinmeyen hayatıLÃœTFÄ° DOÄžAN KÄ°MDÄ°R?

Erdem, takva ve teslimiyet abidesi; Lütfi DoğanERDEM, TAKVA VE TESLÄ°MÄ°YET ABÄ°DESÄ°: LÃœTFÄ° DOÄžAN

LÃœTFÄ° DOÄžAN KÄ°MDÄ°R?

Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Salyazı köyünde 1930'da dünyaya gelen Doğan, babası Mehmet Fehmi Efendi'den Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi ve 1942'de dayısı Kurra Hafız Fevzi Efendi'de hıfzını tamamladı.

Dönemin önemli ilim adamlarının tedrisinde tecvid, kıraat ve Arapça gibi dini ilimleri tahsil edip icazet alan Doğan, ilk, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi.

Askerlik dönüşü Gümüşhane'nin merkez ilçesinin Özcan Mahallesi'nde imam hatip olarak göreve başlayan Doğan, 1954'te Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı müftülük imtihanını kazanarak muhtelif şehirlerde müftülük, müftü yardımcılığı ve vaizlik yaptı.

Ankara'daki görevi sırasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1965'te birincilikle mezun olan Doğan, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesiyken Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına tayin edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı vazifesine 15 Ocak 1968'de vekaleten atanan Doğan, bu görevini 25 Ağustos 1972'ye kadar yürüttü.

Daha sonra Milli Görüş hareketinin kurucusu ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın daveti üzerine siyasete giren Doğan, Milli Selamet Partisinden (MSP) 1973-1980 arasında, iki dönem Erzurum Senatörü olarak görev yaptı.

1980 askeri darbesi döneminde Kirazlıdere Tutukevi'nde 8 ay tutuklu kalan Doğan, 1991'den itibaren 3 dönem Gümüşhane Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.

Arapça, Farsça ve Fransızca bilen Doğan, bir kısım arkadaşıyla 1987'de İSİLAY'ı kurdu. Doğan, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu vakfın Keçiören ve Balgat'taki müesseselerinde, ilerleyen yaşına rağmen eğitim faaliyetlerine devam ediyordu.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Animasyon Teknolojisinde Sınırları Aşan Yeni Yapay Zekâ Modeli OmniHuman Duyuruldu
Animasyon Teknolojisinde Sınırları Aşan Yeni Yapay Zekâ Modeli OmniHuman Duyuruldu

Ses ve video verileriyle çalışabilen yapay zekâ destekli animasyon modeli OmniHuman tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu