USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Van Bronckhorst'tan Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu açıklaması!

Tüm Spor - Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Süper Lig'e verilen arada takımın son durumunu değerlendirdi.

Van Bronckhorst'tan Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu açıklaması!
09-10-2024 15:18
Google News

Beşiktaş ÖZETİ| Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Süper Lig'e verilen arada takımın son durumunu değerlendirdi. BeIN Sports'a konuşan Hollandalı çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı:

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA VE AVRUPA'DA ÜST TURA ÇIKMAK İSTİYORUZ

"Gayet mutlu olabiliriz ilerlememizle. Artık 15 hafta oldu. Yeni bir sezona yeni bir projeyle başladık ve memnunum. Süper Kupa'yı kazandık bizim için önemli bir zaferdi. Müsabakalarda istediğimiz yerlerdeyiz. En azından lig için bunu söyleyebilirim. Sadece 7 maç oynadık ama uzun bir yolumuz var daha. Gelişmelerden memnun kalıp kalmayacağınızı bilemezsiniz. Takıma gelişme kaydettirmek zorundasınız. Şampiyonluk yarışında olmak ve Avrupa'da bir üst tura çıkmak istiyoruz."

"KUPALAR KAZANMAK, ENERJİMİZİ YÜKSELTECEK"

Geçen sezon Avrupa ve lig açısından en iyi performansların sergilendiğini söyleyebiliriz. Geçen senin en güzel anı Türkiye Kupası'nı kazanmak olmuş. Pek çok değişiklik oldu. Başkanla değişiklik yaşatmamız gerektiğini konuştuk. 28 futbolcuyla yollarımızı ayırdık, 8 oyuncu geldi. Sanırım ihtiyacımız olan pozisyonları doldurduk. İyi iş çıkardığımız bir diğer iş ise her oyuncuyu belli dataların ışığında takıma kazandırdık. Galatasaray'a karşı bu şekilde başlamak bizim için güzel oldu. Elde ettiğimiz pozisyonları değerlendirme şansımız oldu, büyük bir motivasyon verdi bu bize devam etmemiz için. İşi hala bitirmedik, gelişme kaydetmeye devam etmeliyiz. Daha da önemlisi sezon sonunu iyi bitirmek. Kupalar kazanmak gerekli. Bu enerjimizi yükseltecek. Birlikteliğimiz güçlü olduğu sürece bütün bariyerleri ve zor anları üstünde gelerek aşabiliriz. Hep beraber daha iyi performans vermeyi hedefliyoruz. Bizim işimiz bu, iyi oynamak. Stadyumda taraftarların enerjisinden besleniyoruz, deplasmana gittiğimizde de taraftarımızın desteği olağanüstü. Her zaman bize gurur duymamız için bir sürü neden veriyorlar. 

"TARAFTARIN YUHALAMASI BELKİ FAZLA GELDİ"

Frankfurt maçında çok iyi oynadık ama ihtiyacımız sonucu alamadık. Maçtan sonraki bazı kararlarım masa üzerine taşındı. Bazı oyunculara verilen görevlerde belki ufak yanlış anlaşılmalar oldu. Bazı aksaklıklar oldu. Fakat yine de taraftarın yuhalaması belki fazla geldi. Görevimizi yapamadığımızda eleştirilerle karşılaştığımız bir gerçek. Ama sonuna kadar gitmek istiyoruz. Üzerimizde büyük bir baskı var. Alışık olduğumuz bir durum. 

TÜRK FUTBOLU AÇISINDAN ÜZÜCÜ

Lyon ile deplasmanda oynayacağız zor bir Avrupa müsabakası. Lyon'a karşı mutlaka iyi bir sonuç almamız gerekiyor. Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalamadığını biliyoruz. Bu benim açımdan Türk futbolu açısından üzücü.

"TÜRKİYE'DE RAKİPLER SİZE ACI ÇEKTİRMEYE HAZIRLAR"

"Rakibe göre oyuncuların bölgeleri değişebiliyor, mesela Rafa Silva. Ancak bunu çok sık değiştirmiyoruz. Türkiye'de oynanan futbol farklı, Avrupa ise daha farklı. Türkiye'de rakipler fizik olarak güçlü ve hızlı oyuncuları var. İki farkı bulamadıysanız, size zorluk çıkarıyorlar. Gaziantep maçında olduğu gibi... Size acı çektirmeye hazırlar. Oldukça talepkar bir lig. Ancak Avrupa daha farklı. Rafa Silva bazen kanatta, bazen daha içerde oynadı. Henüz maçlara çıkmadan yorgunluk hissedebiliyorsam, maçta zorluklar yaşayabiliyoruz. Bu zorlukları yaşarken gelişmeniz lazım."

"SEMİH'İ ÇOK ÖNEMLİ BİR FUTBOLCU OLARAK GÖRECEĞİZ"

"Semih Kılıçsoy ile iyi bir ilişkim var. Benim için yükselen bir yıldız ve çok yetenekli bir oyuncu. Geçen sene golleriyle çok iyi işler yaptı. Her oyuncuyu iyi bir seviyeye getirmek istiyorum. Semih daha iyi oyuncu olacak! Bu sene daha iyi bir oyuncu haline gelecek! Bazı gençler sadece performans sergilerken değil, bütün kariyerleri boyunca iyi olmalılar. Onu geliştirmeye çalışıyorum. Bununla ilgili detayları Semih biliyor. Oyuncularımla konuşmaları açık açık anlatmam. Ona farklı şeyler söylediğimi sanmıyorum, diğer teknik adamlar da bunları söylemiştir. Beşiktaş için çok iyi bir futbolcu olacak."

"RAFA'YA SADECE RAKİBE ZARAR VER DİYORUM"

"Joao Mario sağ kanat oyuncusu değil. Orta sahada oynaması, çizgileri yakın olması onu daha iyi bir hale getiriyor. Rafa Silva solda oynuyor ama içeri girerek oynuyor. Kanatta olsa bile içeri girecektir. Joao topu tutan, oyuncuları birbirine bağlayan ve paslarıyla etkili bir futbolcu. Gedson Fernandes geçen seneye göre farklı oynuyor. Çok fazla enerjik bir oyuncu. Rafa'ya sadece 'Kendine alan yarat ve rakibe zarar ver' diyorum."

"RAFA SİVA'NIN DEFANS YAPMASINI TERCİH ETMİYORUM"

"Hücum yaparken oyuncularımın gol yapabilmesini ve kaleye yakın olmasını isterim. Defans yaparken Rafa Silva'nın defans yapanlardan biri olmasını tercih etmiyorum. O bir geçiş oyuncusu, o iki bölge arasında bağlantı kurmalı. Rafa on numarada oynarken, Ciro Immobile ile ikili baskı yapıyor. Orta sahada oynarken fazladan bir orta saha oyuncum var gibi oluyor."

"GENÇ OYUNCULARLA OYNAMAYI SEVİYORUM"

"Mustafa Hekimoğlu en geç oyuncumuz. Gelişim çok yüksek seviyede başladı, Galatasaray maçlarında gördünüz. Bazen engeller de çıkacak. Ajax maçında iyi olamadı ama bu maç onu daha da güçlü yapacak. Onun ihtiyacı olan bu deneyimleri yaşaması ve gelişmesi. Altı, üstü bir maç ve gelişimi için iyi olacağını aktardım. Bizimle idman yapıyor olması, onu çok iyi hale getirecek. Beşiktaş için genç oyuncular çok önemli, ben de onları geliştirmek için varım. Genç oyuncularla oynamayı seviyorum. Onların gelişimlerini izlemek ve katkıda bulunmak çok güzel. Birçok genç oyuncu var. Türk Milli Takımı'nda da süre alıyorlar. Bu gençleri kullanımları dışında iyi hale getirmek isterim. Daha iyi olacaklarından eminim."

"AJAX MAÇI BUGÜN OYNANSA 11' YAZMAM"

Hollandalı çalıştırıcı, 'Ajax maçı bugün oynansa Mustafa'yı ilk 11 oynatır mıydınız?' sorusu üzerine "Ajax maçı bugün oynansa, sanırım 11'e yazmam. Ancak şu anda daha farklı bir durumdayız. Kurduğum 11'i ilk eleştiren kişi benim. Değişikliklerimi değerlendiremiyorum. Maçtan sonra bazen düşündüklerinizin olmadığını görüyorsunuz. Maçtan önce eleştirmek kolay ama benim işim, maçtan önce en iyi 11'i kurmak." cevabını verdi.

"DAHA İYİ HALE GELECEĞİNİZDEN EMİN OLUYORSUNUZ"

"Devre arasına çok var. Daha sürece yeni başladık. Yeni bir kadro, yeni bir takım yapılandırması. Bunu sadece bu sezon için değil önümüzdeki yıllar için yaptık. Daha fazla gelişim istiyoruz. Transfer penceresi açılıyor ve sonunda daha iyi hale geleceğinizden emin oluyorsunuz. Bu yaz öyle oldu. Kadroyu daha güçlü hale getirmek bizim elimizde."

"PAULİSTA'YI BİR SÜRE ARAMIZDA GÖREMEYECEĞİZ"

"Bazen istediğiniz oyun olmaz. Büyük takımlara karşı zorlanabilirsiniz. Manchester City bile 90 dakika ileride basamaz. Bütün bu anları yaşarken sakin olmalısınız. Ne zaman geriye çekileceğiz, ne zaman çıkacağız bunlar üzerine daha da çalışacağız. Türkiye'de en iyi defans yapan takımlardan biriyiz. Belki Gabriel Paulista'yı bir süre aramızda göremeyeceğiz. Ancak yerine oynayacak oyuncularımızdan iyi performans bekleyeceğiz."

"AVRUPA'DA KALAN MAÇLARDA DAHA İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

"Fiziksel olarak güçlüyüz. Uzun seneler Barcelona ve Arsenal ile sahaya çıktım. Metreler, dakikalar, sprint anlarınız önemli. Alman takımlarına karşı zorluk yaşıyoruz, Türkiye'ye göre daha yüksek standartlar. Alman, İngiliz ve İspanyol takımlarıyla oynadığınızda biraz daha geriye çekilmeniz gerebilir. Ancak Eintracht Frankfurt'a karşı her anlamda iyi oynadık. Avrupa'da kalan maçlarda daha iyisini yapmaya çalışacağız."

"BAŞARILI TAKIMIN SIRRI BU"

"Birbirine saygı duyan ve çok iyi çalışan bir takım görüyorum. Hatalar da olacak ama bunlardan ders çıkaracağız ve birbirimize yardım edeceğiz. Başarılı takımların sırrı bu. Önemli olan bunu sezon sonuna kadar sürdürmek."

"İNANILMAZ BİR BASKI VAR"

"Türkiye'nin Hollanda ile bir tarihi var. Burada oynayan futbolcular, antrenörlük yapan teknik adamlar. Türkiye Ligi'ni hep takip ettim ve izledim. Vatandaşlarımı takip ettim. Birbirine sadık oyuncu ve taraftar birlikteliği çok önemli. Burada baskı yüksek! İnanılmaz bir baskı var! Beşiktaş için bu baskı ile karşılaşıldığında olacaklar. Keyifli anlar ve başarılı olmak için kurdukları baskı. Buraya bunları bilerek imza attım."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çinliler Neden Hamam Böceklerini Çiftliklerde Yetiştiriyor?
Çinliler Neden Hamam Böceklerini Çiftliklerde Yetiştiriyor?

Hepimiz evin içinde bir hamamböceği görse koşarak kaçar ya da onu uzaklaştırmanın en kestirme yolunu ararız. Biz böyle düşünüyorken Çin’in sırf hamam böceklerini üretmek için bir fabrikası olduğunu söylesek?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu