USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

V-Power Gibi Yeni Nesil Akaryakıtlar Ne Anlama Geliyor?

Akaryakıt istasyonlarında artık yeni nesil akaryakıt olarak adlandırılan birbirinden farklı isimler görüyoruz. Shell için bu V-Power olurken Total, Excellium kullanıyor. Peki bu akaryakıt türleri arasında ne fark var? Klasik yakıtlardan farkı ne?

V-Power Gibi Yeni Nesil Akaryakıtlar Ne Anlama Geliyor?
23-10-2024 12:52
Google News

Konumuz ÖZETİ| aslında bir yandan da bu yakıtların gerçekte işe yarayıp yaramadığı. Sadece pazarlama stratejisi de olabilir mi?

Her benzinliğe gittiğinizde aklınızda olması gerekenleri açıklıyoruz.

Yeni nesil akaryakıt nedir?

Yeni nesil akaryakıt

Yeni nesil akaryakıtlar, içerisine çeşitli katkı maddeleri eklenmiş, araç performansını ve motor sağlığını iyileştirmeyi hedefleyen yakıt türleri olarak karşımıza çıkıyor.

Geleneksel yakıtlardan farkı ise özel formülasyonlar sayesinde farklı etkiler sunulması. Sağladıkları faydalar ise birden fazla. Gelin şimdi biraz onlara bakalım.

Motor temizliği

Yeni nesil yakıtların en büyük vaatlerinden biri motoru temizlemesi. Zamanla motorun içinde biriken tortular, aracınızın performansını düşürebiliyor ve bu da yakıt tüketimini etkiliyor.

Yeni nesil yakıtlar ise motorun içini temizleyerek bu birikintilerin oluşumunu engelliyor ve böylece motorunuzun daha uzun süre yüksek performansla çalışmasına yardımcı oluyor.

Yüksek performans