USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uzlaşma sağlandı: Google, 700 milyon dolar ödeyecek!

Google'ın, arama motoru şirketine yönelik rekabet davalarından birini çözmek amacıyla 700 milyon dolar ödemeyi ve uygulama mağazasında bazı değişiklikler yapmayı kabul etti.

Uzlaşma sağlandı: Google, 700 milyon dolar ödeyecek!
19-12-2023 12:10
Google News

Google, ÖZETİ| San Francisco federal mahkemesinde açıklanan ABD eyaletleri ve tüketiciler ile antitröst anlaşmasının şartlarına göre 700 milyon dolar ödemeyi ve Play uygulama mağazasında daha fazla rekabete izin vermeyi kabul etti.

Şirketten yapılan açıklamada, Google'ın tüketiciler için bir uzlaşma fonuna 630 milyon dolar ve eyaletler tarafından kullanılacak bir fona 70 milyon dolar ödeyeceği belirtildi.

Google, Android cihazlarda uygulamaların dağıtımına getirilen hukuka aykırı kısıtlamalar ve uygulama içi işlemler için gereksiz ücretler yoluyla tüketicileri aşırı ücretlendirmekle suçlandı. Google yanlış yaptığını kabul etmedi.

ANLAŞMA İÇİN HALEN BİR YARGICIN NİHAİ ONAYI GEREKMEKTEDIR

Baş davacı Utah ve diğer eyaletler anlaşmayı eylül ayında duyurdular, ancak Google'ın "Fortnite" yapımcısı Epic Games ile ilgili davası öncesinde şartlar gizli tutuldu.

Anlaşmanın bir parçası olarak Google, kullanıcıların uygulamaları doğrudan geliştiricilerden indirebilmelerini kolaylaştıracağını söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu