USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ünlü ekonomistten Türkiye açıklaması: Hiç mantıklı değil

Ekonomi - Ünlü ekonomist Robin Brooks, gelişmekte olan ülkelerin dış ticaret verilerini paylaşarak ayrışmaya dikkat çekti.

Ünlü ekonomistten Türkiye açıklaması: Hiç mantıklı değil
01-08-2024 18:12
Google News

TL’nin ÖZETİ| adil değeri hesaplamalarıyla tanınan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, gelişmekte olan ülkelerin dış ticaret verilerindeki ayrışmayı değerlendirdi.

Brooks, paylaşımında Arjantin, Brezilya, Şili, Meksika, Kolombiya, Peru ve Türkiye’nin verilerine yer verdi. Brezilya ve Türkiye’nin verilerde iki ayrı uçta olması ilgi çekti.

Brooks yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“EM konsensüsü bugünlerde derinden hatalı. Türkiye (turuncu) herkesin gözdesi, -geçmişte TL’nin büyük değer kaybetmesinin itici gücü- ancak ticaret açığı her zamanki kadar yüksek. Brezilya (siyah) yüksek ticaret fazlalarına geçti ve herkes bundan nefret ediyor. Hiç mantıklı değil…”

The EM consensus these days is deeply flawed. Turkey (orange) is everyone's favorite, but its trade deficit - the driver of massive Lira debasement in the past - is as wide as ever. Brazil (black) has shifted into huge trade surpluses, and everyone hates it. Makes zero sense... pic.twitter.com/QroNDVB3hQ

— Robin Brooks (@robin_j_brooks) July 31, 2024
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Neredeyse Tesla kadar! Fiat Egea fiyat listesi – Eylül 2024
Neredeyse Tesla kadar! Fiat Egea fiyat listesi – Eylül 2024

Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea ne kadardan satılıyor? İşte Fiat Egea Sedan, Cross ve Cross Wagon Nisan 2024 fiyat listesi..

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu