USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı başlıyor

250 yıllık tarihi geçmişe sahip Rami Kışlası, “1.Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı’na” ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı başlıyor
30-09-2024 10:47
Google News

Geçmişi ÖZETİ| 18. yüzyılın ortalarına dek uzanan 250 yıllık tarihi geçmişe sahip Rami Kışlası, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun gayretleriyle yürütülen aslına uygun restorasyon ve renovasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat buldu. İstanbul’un en büyük, Türkiye’nin sürdürülebilir tek kütüphanesi “1.Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı’na” ev sahipliği yapıyor.

İstanbul, medeniyetlerin beşiği olarak kültür ekosistemine yeni bir katkı sunmaya hazırlanıyor: 1. Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı. Uluslararası Çocuk Yayıncıları Derneği tarafından 5-13 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Çocuk Kitapları Fuarı, Türkiye’nin bu alandaki ilk tematik uluslararası organizasyonu olarak dikkat çekiyor. Fuar, İstanbul’un en büyük ve Avrupa’nın sayılı kütüphane komplekslerinden biri olan Rami Kütüphanesi'nde kitapseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin Önde Gelen Yayıncıları ve Etkinliklerle Dolu 9 Gün

Bu özel organizasyona Türkiye’de çocuk edebiyatı alanında faaliyet gösteren 50 yayıncı katılacak. İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü, “Geleceğin Yazarları” ve “Yazar Öğretmenler” projeleriyle fuarda yer alacak. Ayrıca, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve HERÇEV de çeşitli etkinliklerle çocuklara yönelik farkındalık çalışmalarını tanıtacaklar.

Çocuk Edebiyatının Ustalarıyla Tanışma Fırsatı

Dokuz gün boyunca, Türkiye’nin yakından tanıdığı pek çok çocuk edebiyatı yazarı ve çizeri, imza günleri, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla fuara katılacak. Özellikle öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Fuar boyunca her yaştan çocuklara hitap edecek aktiviteler, geleceğin okurlarını kitap dünyasına çekmeyi amaçlıyor.



Fuar Teması: Doğa ve Sürdürülebilirlik

Her yıl bir tema üzerine kurulu olacak olan fuarın bu yılki teması, “Doğa ve Sürdürülebilirlik” olarak belirlendi. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla doğanın korunması ve sürdürülebilir yaşamın önemine vurgu yapılacak.

Mevlâna İdris Zengin’e Vefa Ödülü

2022 yılında vefat eden değerli çocuk edebiyatı yazarı Mevlâna İdris Zengin, çocuk edebiyatına armağan ettiği onlarca eseriyle anılacak. Zengin’in ailesine, fuar kapsamında düzenlenecek özel bir törenle “Vefa Ödülü” takdim edilecek.

Ziyaret Saatleri ve Katılım Bilgileri

Fuar, 5 Ekim Cumartesi günü saat 09.30’da kapılarını açacak ve dokuz gün boyunca her gün 09.30 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Tarihi Rami Kütüphanesi’nin büyüleyici atmosferi içinde gerçekleştirilecek fuar, kitapseverleri ve çocukları bir araya getirecek.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleyicileri arasında yer aldığı fuarın global iletişim sponsoru ise Anadolu Ajansı olacak. Fuara katılım için herhangi bir ön kayıt veya randevu gerekmemekte olup, etkinlik alanına gelerek katılım sağlayabilecek.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Farklı İstasyonlardan Yakıt Almak Arabaya Zarar Verir mi?
Farklı İstasyonlardan Yakıt Almak Arabaya Zarar Verir mi?

Kimi zaman favori markamızdan saparak farklı benzin istasyonlarından yakıt alabiliyoruz. Peki bunun bir zararı var mı?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu