Türkiye'de ÖZETİ| 2021 yılında açılan ve Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve Kocaeli olmak üzere 5 ilde şubeler açan kuyumculuk firması, iddiaya göre yaklaşık 1,5 ay önce ödemeleri durdurdu. Şirketin ponzi sistemine kaydolan yaklaşık 100 bin kişinin mağdur edildiği, toplam 100 milyon doların üzerindeki bir paranın bu sistemle buharlaştığı iddia edildi.
Åžirketin ÅŸubeleri de teker teker kapanmaya baÅŸladı. Åžirkete yatırım yapan ve maÄŸdur olan vatandaÅŸlar ise yetkililere ulaÅŸmaya çalışsa da baÅŸarılı olamadı. Bazı vatandaÅŸlar sosyal medyadan, bazıları ise ÅŸikâyet kabul edilen internet sitelerinden maÄŸduriyetlerini ifade etti. Åžirketin Kocaeli'nin Ä°zmit ilçesindeki ÅŸubesine de haciz iÅŸlemi baÅŸlatıldı. Ukraynalı Tosuncuk Türkleri fena çarptı: Tam 250 Milyon Dolarlık vurgun
“AKÅžAMA KADAR İÇERÄ°DE OTURUYORLARDI”
Firmanın Ä°zmit ÅŸubesinde çalışan Said Alsallah, “Ocak başında maÄŸazanın açılışı oldu. Çalışma sistemi ÅŸu ÅŸekilde; ‘Gel benden altın, pırlanta al. Ne alırsan al. Almış olduÄŸun ürünleri ben sana bir sene içinde ödeyeyim’. Altın, pırlanta ne alıyorsun gidiyorsun, maÄŸazadan çıkınca paranı yatıyorlar. Olay bu. Nereden kazandıklarını bilmiyorum.
MaÄŸazanın asıl sahibini görmedik. Yönetimlerini birkaç kez gördük. Ä°stanbul maÄŸazasında son zamanlarda kargaÅŸa yaÅŸandı. MaÄŸazaları kapatma kararı aldılar. Bayramdan sonra açılacak dediler, bayramdan sonra da açılış olmadı” dedi.
“AÇILIÅžTA CANLI MÃœZÄ°K BALON VARDI”
Açılış gününün çok ÅŸaÅŸalı geçtiÄŸini ifade eden Alsallah, “Açılışta canlı müzikler, balonlar vardı. Yöneticiler ordaydı. Türkiye yasasına göre açılmış bir ÅŸirket. Evraklar Türkiye yasalarına göre. Pırlanta ürünlerinde sertifikalar mevcuttu. Verirken zaten sertifika ile veriyorduk. Altın ürünlerinde zaten sertifika yoktu ama altınlar gerçekti” diye konuÅŸtu.
Editor : Haberpanelim