USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ukrayna'dan 4 tahıl yüklü gemi daha hareket etti

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatına ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 4 tahıl yüklü geminin daha Ukrayna'dan hareket ettiği belirtildi.

Ukrayna'dan 4 tahıl yüklü gemi daha hareket etti
26-08-2022 11:12
Google News

24 ÖZETİ| Şubat'ta başlayan Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında, dünya genelinde küresel gıda krizi yaşanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde Rusya ve Ukrayna ile tahıl sevkiyatı anlaşması imzalandı. Bu kapsamda Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan 2, Pivdennyi Limanı'ndan 1 olmak üzere toplam 3 gemi hareket etmişti. Ayrıca Ukrayna'dan gelen 1 gemi ile Ukrayna'ya gidecek 5 geminin de denetlenmesi yapılmıştı.

4 GEMİ DAHA HAREKET ETTİ

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından tahıl sevkiyatına ilişkin son gelişmeyi aktardı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Ukrayna limanlarındaki tahılın sevkiyatı için çalışmalar devam ediyor. Bugün sabah itibarıyla Ukrayna limanlarından 4 gemi daha tahıl yüklü olarak hareket etti. Denetimi yapılan 5 gemi de Ukrayna'ya doğru hareket etti."

Ukrayna'dan 4 tahıl yüklü gemi daha hareket etti

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Savaş nedeniyle yaşanan gıda krizinin en başında tahıl geliyor. Ukrayna ve Rusya dünyanın en büyük buğday ihracatçıları olarak yer alıyor. Gıda koridorunun oluşturulmasıyla birlikte Ukrayna, tamamen kendi denetiminde olan Odessa, Pivdennyi ve Chornomorsk limanlarından ihracata başladı.

Haberler.com / Melahat Ersoy - Ekonomiwww.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle

NASA, 386 milyon km mesafeden veri göndererek uzay görevlerinde kullanılacak yeni iletişim yönteminin ilk testini başarıyla tamamladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu