Elon ÖZETİ| Musk'ın sahibi olduğu Twitter'dan skandal bir davranışa imza attı. Kısa bir süre önce dünya genelinde ücretli mavi tik özelliğini kullanıma sunan Twitter yönetimi, dilediği kişinin onay işaretlerini kaldırma gücünü kullanarak tepkilerin çoğalmasına neden olmuştu.
Son zamanlarda Türkiye'ye yönelik farklı bir tutum sergileyen Twitter, bu kez de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni hedefe aldı.
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI'NIN ROZETİNİİ KALDIRDI!
Twitter, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın onaylanmış hesap işaretini kaldırdı. Hesabın bir resmi kurum ya da çok taraflı bir kuruluş hesabı olduğunu belirten gri tik onay rozeti, ulusal düzeyde uygun devlet kuruluşları, hükümet kişileri ve çok taraflı kuruluşların hesaplarında bulunuyor.
Ancak Twitter, Ersin Tatar'ın hesabında yer alan gri tik onay işaretini kaldırarak skandal bir davranışa imza attı.
Twitter platformunda devlet kuruluşları ve hükümet kişilerine ücretsiz olarak verilen gri tik rozetinin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hesabından neden kaldırıldığı hakkında açıklama yapmadı.
KIBRIS CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI'NIN ROZETİ DURUYOR
Ayrımcı bir politika izleyen Twitter'ın Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı NikosChristodoulides'ın gri tik rozetini kaldırmazken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın gri tik rozetini kaldığı görüldü.
Durumu fark eden kullanıcılar kısa bir süre içerisinde "Gri tik nerede?" adı altında paylaşımlarda bulunup Twitter'ın bu davranışına yönelik tepkilerini dile getirdi.
MAVİ TİK'İN KALDIRILMASI İÇİN KAMPANYA DÜZENLEMİŞLERDİ
Ersin Tatar'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oluşunu ve Türkiye ile sağlam ilişkiler kurmasını hazmedemeyen, Yunan, Rum ve AB lobileri, Ersin Tatar'ın Twitter hesabından mavi tik rozetinin kaldırılması için 2021 yılında kampanya düzenlemişlerdi.
Lobiler, "KKTC bağımsız devlet değildir ve onun Cumhurbaşkanı da meşru değildir, o nedenle meşruiyet kazandırılmaması için Ersin Tatar’ın mavi tiki kaldırılmalıdır” ifadeleriyle kampanyalarını sürdürmüşlerdi.
Editor : Şerif SENCER