USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜZDEV'in kampı sona erdi! Kasapoğlu gençlere çağrıda bulundu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) iş birliğiyle düzenlenen ve 5 gece 6 gün süren Ömer Halis Demir Gençlik Kampı sona erdi.

TÜZDEV'in kampı sona erdi! Kasapoğlu gençlere çağrıda bulundu
03-10-2024 08:48
Google News

Gençlik ÖZETİ| ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) iş birliğiyle düzenlenen ve 5 gece 6 gün süren Ömer Halis Demir Gençlik Kampı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üstün yetenekli çocukların katılımıyla sona erdi. 12-18 yaş aralığındaki gençlerin bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda eğitim aldığı kamp, geleceğin liderlerini yetiştirme amacı taşıdı.

Kampın açılışında önemli isimler yer aldı. Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte;  Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Prof. Dr. Hasan Işık, Prof. Dr. Tuncay Dilci, Nuri Özkan ve TÜZDEV Genel Müdürü Yusuf İslam Akay, gençlerle buluşarak hem tecrübelerini paylaştı hem de gençlerin sorularını yanıtladı.



KASAPOĞLU: TÜZDEV'İN KAMPI ÖNEMLİ BİR YER TUTACAK

Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin sorularını cevaplayarak, zeki ve yetenekli gençlere her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kasapoğlu, sporun gençlerin hayatında büyük bir yer tutması gerektiğini vurgulayarak, "Başarıya ulaşmak için spor, hayatınızda olmazsa olmaz bir yere sahip olmalı. Hepimiz yaşadığımız anların kıymetini bilmeliyiz. Dünyanın tüm imkanlarını bir araya getirsek, geçmişi geri getirebilir miyiz? O yüzden yaşadığımız anı doğru değerlendirmek gerekiyor. Arkadaşlıklarla, değerli hocalarımızla, böylesine güzel imkanlarla değerlendirmek çok önemli. Bu imkanları çok çalışarak, el ele vererek sizler daha yukarı taşıyacaksınız. İnanıyorum TÜZDEV’in bu kıymetli kampı hatıra dünyanızda önemli bir yer tutacak ve ileride sizden sonra gelenler için her zaman en iyisini, en doğrusunu ve en güzelini yapmanıza vesile olacaktır." dedi.

TEKDEN: BU GÜZEL MİLLETE KARŞI SORUMLU OLDUĞUNUZU BİLİN

Op. Dr. Kemal Tekden, konuşmasında gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, "Bilge şahsiyetler olmak için çok çalışmak gerekir" dedi.

Tekden, gençlere sorgulamanın öneminden bahsederek, yapılan her işin insanlığın faydasına olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunun altını çizerek, "Bu güzel millete karşı sorumlu olduğunuzu bilin ve ona göre geleceğe hazırlanın” diyerek gençlere önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.



Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, "Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu biliyoruz. Peki, lideri olmak için ne yapmamız gerekiyor?" sorusuna yanıt vererek, "Bir şey olmaya çalışmayın, hayal ettiğiniz şeyi yapın. Sizler yapmaya devam ederseniz, zaten olursunuz" dedi ve çalışmanın ve azmin önemini vurguladı.



Kamp boyunca katılımcılar, okçuluk, yüzme, İHA kullanımı, geleneksel oyunlar, liderlik atölyeleri, tarih yazım çalışmaları, girişimcilik, düşünme eğitimi gibi birçok alanda eğitim aldı. Geleceğin liderleri için özel olarak tasarlanan liderlik etkinlikleri sayesinde gençler, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini destekleyen önemli deneyimler kazandılar.
 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Polaroid Nerede Hata Yaptı da Piyasanın Gerisinde Kaldı?
Polaroid Nerede Hata Yaptı da Piyasanın Gerisinde Kaldı?

Tatillerde, aile buluşmalarında ya da anı yakalamak istediğiniz herhangi bir anda, cebinizde taşıyabileceğiniz bir kamera var. Çekiyorsunuz, birkaç saniye bekliyorsunuz ve elinizde o anın fiziksel bir kanıtı: bir Polaroid fotoğrafı. Anlık tatmin, somut bir hatıra. Ancak bu efsanevi m

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu