USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TUSAŞ açılımı nedir? TUSAŞ faaliyet alanları nelerdir, ne üretir?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisine terör saldırısı sonrası, 'TUSAŞ açılımı nedir? TUSAŞ faaliyet alanları nelerdir, ne üretir?' sorularının yanıtları merak ediliyor. TUSAŞ, Türkiye'nin yerli ve milli savunma t

TUSAŞ açılımı nedir? TUSAŞ faaliyet alanları nelerdir, ne üretir?
23-10-2024 17:17
Google News

TUSAŞ, ÖZETİ| Türkiye'nin havacılık, uzay ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren en büyük ve en önemli şirketlerinden birisidir. Peki, TUSAŞ açılımı nedir? TUSAŞ faaliyet alanları nelerdir, ne üretir?

TUSAŞ AÇILIMI NEDİR?

TUSAŞ'ın açılımı "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş." şeklindedir.

TUSAŞ FAALİYET ALANLARI NELERDİR, NE ÜRETİR?

TUSAŞ, Havacılık (Hürkuş, T129 ATAK Helikopteri, ANKA İHA, Milli Muhraip Uçak, Gökbey Helikopteri, Uzay ve Savunma Sanayii alanlarında faaliyet göstermektedir. 

HAVACILIK

Hürkuş

Eğitim ve hafif taarruz uçağı. Hürkuş, askeri ve sivil pilotların eğitiminde kullanılmak üzere tasarlanmış yerli bir uçaktır.

T129 ATAK Helikopteri

TUSAŞ tarafından geliştirilen, yüksek performanslı taarruz ve taktik keşif helikopteri. Askeri operasyonlarda etkili bir platform olarak kullanılır.

ANKA İHA

Orta irtifa uzun dayanıklılık sınıfında bir insansız hava aracı (İHA). Geniş operasyonel kapasitesiyle keşif ve gözetleme görevlerinde kullanılır.

MMU (Milli Muharip Uçak)

Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı projesi. Türkiye'nin hava savunma yeteneklerini artırmak amacıyla geliştirilen bu uçak, en ileri teknolojilerle donatılmaktadır.

Gökbey Helikopteri

Genel maksat helikopteri. Askeri ve sivil alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

UZAY

TUSAŞ, Türkiye’nin uydu projelerinde de yer alarak, uydu geliştirme ve fırlatma teknolojileri üzerinde çalışmaktadır. Göktürk-1, Göktürk-2 gibi uydu projelerinde de önemli katkıları vardır.

SAVUNMA SANAYİ

TUSAŞ, Türkiye’nin savunma sanayisi için yerli ve milli hava araçları, silah sistemleri, radar sistemleri ve mühendislik çözümleri üretmektedir. Savunma sistemlerinin yerli imkanlarla geliştirilmesi konusunda kritik rol oynamaktadır.

TUSAŞ'IN MİSYONU VE VİZYONU

Misyon: Türkiye'nin savunma, havacılık ve uzay sanayisinde ihtiyaç duyulan yerli ve milli çözümleri sunmak, bu alanlarda Türkiye’nin bağımsızlığını artırmak ve dünya genelinde rekabet edebilir teknolojiler geliştirmek.

Vizyon: Global havacılık ve uzay sanayisinde lider bir şirket olmak ve ileri teknolojiye dayalı sistemler üreterek Türkiye'yi savunma sanayisinde öne çıkarmak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnternet Çöktü mü? Pek Çok Siteye Girişte Sorunlar Yaşanıyor
İnternet Çöktü mü? Pek Çok Siteye Girişte Sorunlar Yaşanıyor

23 Ekim 2024 akşamı internet kullanıcıları, pek çok sitede ve uygulamada yaşadıkları yavaşlıktan şikayetçi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu